sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Helpot quesadillat ja pinaattipesto

Quesadillat tai kesärätit, kuten tyttärieni ystävä ja myöhemmin myös tyttäreni näitä teinivuosinaan kutsuivat, ovat jo vuosia olleet luottopikaruokani. Kunhan kaapista löytyy tortillalettujen lisäksi ihan mitä vaan kastiketta tai levitettä sekä juustoa tai juustoraastetta, niin nopea apu nälkään on helposti hoidettu. Helpoimmillaan tämä on käy tuorejuustolla, kinkkuleikkeillä ja paprikasiivuilla. Tosin tähänkin vielä juustoa juuston päälle eli juustoraastetta ikäänkuin "liimaksi". 

Näitä seuraavia quesadilloja olen tehnyt tänä kesänä jo pariinkin otteeseen. Tosin vaihdoin salsan pestoon. Hyvin maistuivat sekä ikkunoitani pesseelle siskontyttärelle lounaaksi että juhannuksena 1,5 vuotiaalle tyttärenpojalleni. Tosin taaperolla cheddar vaihtui vegejuustoon ja pestokin pinaattipestoon. Variaatiolle siis on tilaa, mutta tässä alkuperäinen ohje.

Quesadillat cheddarilla, salsalla ja mustilla pavuilla
Elle mat&vin Grillfest 2020
4 annosta

2 purkkia mustia papuja
150 g cheddarjuustoa
8 vehnätortillaa
250 g valmista tomaattisalsaa

Tarjoiluun
3 salaattisipulia (kevätsipulia)
125 g valmista salaattisekoitusta
100 g kevyttä ranskankermaa

Huuhtele pavut juoksevassa vedessä, valuta. Raasta juusto tai käytä valmista raastetta. Laita tortilla grilliin/pannulle,  levitä päälle salsa, pavut ja juustoraaste. Laita päälle toinen tortilla. Grillaa molemmin puolin, kunnes juusto on sulanut ja tortillat ovat ruskistuneet. Itse teen tämän yleensä niin, että levitän täytteet yhdelle tortillalle ja taitan sen kahtia puolikuun muotoiseksi. Tuntuu, että pannulla kääntäminen sujuu näin paremmin. Olen paistanut näitä sekä mökillä muurikalla että kotona tavallisella paistinpannulla. Tyyli on vapaa! 


Tarjoilua varten voit leikata tortillat kolmioiksi. Pilko sipuli sekä huuhtele salaatti. Tarjoa jäähtyneet quesadillat sipulisilpun, salaatin ja ranskankerman kanssa. Ja kuten kuvasta huomaat, minä pilkoin sipulinvarsia jo tortillojen sisälle.

Ja tosiaankin, kun pikkuinen tyttärenpoikani ei voi syödä maitotuotteita (pestoissa yleensä parmesania) ja kun hänellä vielä on haastetta rauta-arvojenkin kanssa, niin niinpä tämä mumu teki pinaattipeston! Hyvin maistui pikkuiselle.

Pinaattipesto
noin 2 dl pestoa

1 iso kourallinen tuoretta basilikaa
2 isoa kourallista tuoretta (baby)pinaattia
1 valkosipulinkynsi
1 kourallinen cashewpähkinöitä
½ dl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Huuhtele pinaatti, kuori valkosipulinkynsi. Nakkaa kaikki monitoimikoneen kulhoon ja surauta pestoksi. Oliiviöljyn määrällä pystyt säätelemään peston rakennetta.

Helppoa ja herkullista, kannattaa ehdottomasti kokeilla ja ottaa tämä pikaruoka haltuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti