maanantai 29. elokuuta 2016

Terveiset taivaalta!Jo vuosia olen salaa ja vähemmän salaa haaveillut illallisesta taivaalla. Dinner in the Sky. Huonolla menestyksellä olen ehdotellut ideaa ystävilleni, joista poikkeuksellisen moni on kertonut minun olevan hullu. Hmmm....

Vaan kun jotain oikein kovasti toivoo, sen saattaa saada. Meillä oli töissä alkukesästä koulutus-/virkistymispäivä ja siellä kilpailu, jonka voittanut joukkue sai palkinnoksi Cocktails in the Sky -elämyksen. Ja minä olin kuin olinkin voittajien joukossa. Mahtavaa! Ei haitannut siis lainkaan, vaikka yhtenä kesälomapäivänä jouduin tämän vuoksi matkustamaan Helsinkiin. Olin ratketa innosta ja jännityksestä.
Olin paikalla Rautatientorilla jo hyvissä ajoin, joten pääsin seuraamaan edellisen noston, siitä nuo ylläolevat kuvat. Korkeuksiin nostetaan 22 henkeä plus henkilökunta. Henkilökuntaa meidän nostossa oli mukana kolmen henkilön verran, kaksi baarimestaria ja yksi turvallisuudesta vastaava henkilö eli 25 ihmistä yhteensä.


Nostoa varten kokoonnuttiin ensin lounge-tiloihin, jonne oli mahdollista jättää ylimääräiset tavarat, kuten suuremmat käsilaukut, sateenvarjot, liiat vaatteet jne. Kamerat ja puhelimet sai ottaa mukaan. Kovalla tuulella tai sateella (eikä varsinkaan ukkosenilmalla) nostoja ei tehdä. Silloin tarjoilut nautitaan loungessa ja korvaukseksi annetaan lahjakortti uuteen nostoon. Vaikka tänä kyseisenä päivänä oli melko kovaakin puuskittaista tuulta, niin kovasti hämmästyin, kun se ei yläilmoissa eikä noston aikana tuntunut lainkaan.

Loungessa on myös wc-tilat. Voi sanoa, että lähes poikkeuksetta jokainen, jolle olen tästä kokemuksestani kertonut, on kysynyt, että mitä jos pissattaa. Hei haloo, aikuiset ihmiset, silloin käydään vessassa ja ennakoidaan tilanne käymällä siellä etukäteen. Ja jos siitäkin huolimatta pissattaa väärällä hetkellä, niin sitten vaan pidätellään :)

Omin päin ei tuoliin saanut mennä istumaan, vaan henkilökuntaan kuuluvat turvallisuudesta vastaavat kaverit kiinnittivät jokaisen asiakkaan yksitellen penkkiin. Ja kyllä siinä niin napakasti vöissä oltiin, että ei epäilyttänyt kyydissä pysyminen lainkaan.
Näkymät 55 metrin korkeudesta olivat huikeat! Missään vaiheessa ei huimannut, ei alas katsoessa, eikä maisemia ihaillessa. Nautin joka hetkestä! Tuolia pystyi myös vähän kääntelemään, ei paljon, mutta kuitenkin sen verran, että sai näkymää vähän eri suuntiin.Eikä näyttänyt ongelmia olevan baarimestareillakaan, tosin he olivat melko tiiviisti koko ajan työn touhussa. Ja vaikka vähän epäilytti, että miten tavarat pöydällä pysyivät ja onko siinä joku reunus tms. estämässä lasien ja muiden liukumisen, niin se(kin) huoli oli aiheeton. Ruokakuvut, drinkkilasit, kukkamaljakot, puhelimet, kaikki pysyivät vaikeuksitta matkassa mukana.
Minulta on kuitenkin aivan turha kysyä, että mitä drinkki sisälsi tai mitä nuo (sinänsä naurettavan pienet) herkkupalat olivat. Euforisessa tilassa killuessani kaikki vaan oli täydellistä ja ihanaa ja vaikka sun mitä :)


Elämyksillä on hintansa, kuten ylläolevasta kuvasta voit havaita. Mutta toisaalta nämä ovat niitä kerran elämässä -juttuja. Tai kaksi kertaa :) Hinnat ovat kahden hengen paketteja ja esimerkiksi tuo Dinner sisältää neljä ruokalajia, aperitiivin, viinin ja jälkiruokajuoman. Noston kesto on 75 minuuttia. Olen jo lähestulkoon päättänyt, että ensi kesänä aion tuon illallisen kokea. Vaan kenen kanssa? Jonkun toisen hullun.....

2 kommenttia:

  1. Vihdoinkin sain sisäpiiritietoa kyseisestä mestasta. josks vielä minäkin.

    VastaaPoista