tiistai 2. elokuuta 2016

Kukkakaali edellä

Kukkakaali edellä lähdettiin näihin kokkailuihin. Jostakin naisten lehdestä olin ennen lomia ottanut talteen ohjeen paahdetusta kukkakaalista. Pidän kovasti kukkakaalista ja kun ohjeessa oli vielä runsain mitoin seesamia, jota suorastaan rakastan, niin sillä mentiin. Tein heti tupla-annoksen!


Paahdettu kukkakaali

1 keskikokoinen kukkakaali
suolaa
pippuria
50 g voita
2 tl seesamiöljyä
3 rkl seesaminsiemeniä

Paloittele kukkakaalin kukinnot ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi. Lisää pinnalle seesamiöljy ja voi lastuina.


Voin määrä näytti vähän suurelta, joten jos ajatuksissa oli tehdä kevyttä kasvisruokaa, niin tämä ei taida olla siihen tarkoitukseen sopiva ohje. Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa tunti, kerran käännellen.


Ripottele seesaminsiemet kypsän paistoksen päälle. Ohjeessa on mielestäni siemeniä ihan liian kanssa, vähempikin riittää.


Tämähän oli siis lisuke, jonka seuraksi olin hankkinut pienen nieriäfileen. Valmistin sen mukaellen aikaisemmin hyväksi todetun sitruuna-rosmariinilohen ohjetta, jonka löydät täältä, klik.Lasista löytyi kestosuosikki, itävaltalainen Leth Duett Riesling & Veltliner 2015 (10,98 €). Kuiva, hapokas, limettinen, viheromenainen, kypsän aprikoosinen, kevyen mineraalinen. Takuuvarma valinta monen ruuan kanssa ja moneen makuun. Viini -lehtikin pitää ja on antanut viinille neljä tähteä (=harmoninen, laadultaan erinomainen) ja vielä edullinen ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti