sunnuntai 28. elokuuta 2016

Erilaisia kierroksia Vallilassa ja lähiympäristössä

Kesälomatarinat jatkuvat...... Lomaperjantaina suuntasin Vallilaan, yökylään siskoni luo. Suunnitelmissa ruokailua, maailman parannusta, baarikierros, kaupunginosakierros ja kirppiskierros. Eikun matkaan!

Perjantai-ilta, niin luonnollisestikin aloitimme kevyellä baarikierroksella. Pahamaineiselta Kallion Vaasankadulta vielä, valoisaan aikaan kuitenkin :) Ensimmäinen kohteemme oli Bar Molotov. Olohuonemainen ja viihtyisä entisen lihakaupan tiloihin perustettu baari. Ehdottomasti pistäytymisen arvoinen kuppila. Sisustusta on vaikea kuvailla, joten on harmillista, että en oikein kehdannut ottaa kuvia, kun paikka kuitenkin on melko pieni ja asiakkaita oli vähän joka pöydässä. Mutta mukavalta näytti, rennolta ja mutkattomalta.


Toinen paikka, missä poikkesimme matkalla sisareni luo, oli Vallilan oma korttelikuppila, Ravintola Pikku-Vallila. Omintakeinen pieni paikka tämäkin, jossa voi valita paikkansa myös terassin värikkäiltä tuoleilta.


Illallispaikkaa etsimme pitkään ja hartaasti. Alunperin oli tarkoitus mennä Teurastamon alueelle, mutta kun siellä oli käynnissä jazztapahtuma, niin normaali ruokatarjonta oli vaihtunut hivenen festarityyppiseksi. Kurvista sitten löytyi Georgian House. Siispä sinne!

Georgian House on maaliskuussa 2016 avattu ensimmäinen georgialainen ravintola Helsingissä ja myös koko Suomessa. Fredrikinkadulta löytyvä Pikku Georgia luokitellaan ilmeisesti enemmän kahvilaksi, kuin ruokaravintolaksi, vaikka sielläkin ruoka-annoksia on tarjolla, mutta vain lounasaikaan ja viikonloppuisin.

Georgialainen ruoka oli vierasta sekä minulle, että sisarelleni, mutta eipä hätää, kun ystävälliseltä henkilökunnalta sai hyvät suositukset.

Seuraavat ruuat popsimme hyvällä ruokahalulla ja laseistamme  (huom. Riedelin) löytyi myös georgialaiset viinit.

Punainen Tbilvino Saperavi 2014 löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta (12,99 € pullohinta Alkossa ja ravintolassa 24 cl maksoi 13 €). Keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen ja tamminen. Tykkäsin!


Sisareni valitsema valkoviini, Tbilvino Rkatsiteli 2015 (10,98 € pullohinta Alkossa ja ravintolassa 16 cl maksoi 8,50 €)) on tarjolla Alkon normivalikoiman kautta. Kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, kevyen mausteinen ja yrttinen viini on valmistettu käsinpoimituista Rkatsiteli -rypäleistä, joka on yksi vanhimmista tunnetuista rypälelajikkeista. Viini -lehti arvioi vain Alkon normivalikoiman tuotteet ja tämä tuote on sieltä saanut kolme tähteä (=laadukas ja hyvin tehty). Ja sitten niihin ruokiin viimeinkin.......

Phkali (7 €), vihreitä papuja, saksanpähkinää, georgialaisia yrttejä ja mausteita.
Badrizany (8 €), munakoisoa, saksanpähkinää, georgialaisia yrttejä ja mausteita.
Megruli Hatsapuri (7 € pieni eli tämä, joka oli oikein hyvä kahdelle), georgialainen tuorejuustolla täytetty ja päällystetty leipä.
Hartcho (19 €), naudanlihaa, tomaattimurskaa, saksanpähkinöitä.
Mtsvadi grillattu kana (23 €) vihanneksilla ja kastikkeella.
Grillatut ruuat valmistetaan hiiliuunissa, joka on georgialaisen keittiön tärkein ruuanvalmistusväline. Kaikki, mitä söimme, oli herkullista. Palvelu erittäin ystävällistä ja hintataso kohtuullinen (kokonaislaskuni vähän yli 40 €). Hatsapuria olisi kiva kokeilla myös itse leipoen.....

EDIT 26.9.2016: Näyttelijä Ville Haapasalo avaa yhteistyössä Restamaxin kanssa georgialaisen ravintola Purpurin 30.9.2016. Juttua siitä, klik.


Pakko mainita, että pikkusiskon luona aamiaiset ovat ihan huippua! Kiireetön lauantai lähti loistavasti käyntiin tämän kauniin ja herkullisen kattauksen ääreltä.

Näkymä Hermannin kaupunginosasta.

Perjantaisen baarikierroksen jälkeen oli sitten lauantaille luvassa sekä kaupunginosakierros, että luonnollisestikin myös kirppiskierros.


Tein kirppareilta hallitusti vain kolme ostosta, joista kaksi ensimmäistä Sturenkadun Samaria Shopista. Ylläoleva pieni viehättävä taulu täydentää loistavasti vanhojen taulujen kokoelmaani (3 €), mutta varsinainen löytö oli kuitenkin Finelin punainen emalilautanen, josta pyydettiin vaivaiset 5 euroa.


Hinta oli varsin edullinen, sillä olen hankkinut näitä vuoden sisään keskimäärin 20 euron hintaan. Ja vaikka näitä punaisia minulla oli jo ennestään, niin tämä yksilö piti tietenkin ostaa, koska halvalla sain. Tietenkin. Aluksi olin päättänyt, että keräänkin vain punaisia. Mutta sitten näin keltaisia ja sinisiä. Siniset oli rumia, joten päätin, että kerään punaisten lisäksi vain keltaisia. Kunnes näin vihreitä ja valkoisia tänä kesänä. Valkoinen oli ihan mitätön värinä, joten ajattelin, että vihreä oikein hyvin sopii punaisten ja keltaisten joukkoon. Jäin myös miettimään, että olikohan se sininen sitten lainkaan niin ruma, mitä ensin ajattelin...... Keräilijän kierre on syntynyt!


Kirpputori / Second Hand Shop Jade oli paikka minun makuuni! Erittäin siistiä ja erittäin laadukasta tavaraa.  Ja koska Arabian puhalluskoristeiset kahvikupit ovat toinen (öööö, vaiko kahdeksas tai peräti viideskymmenesseitsemäs) keräilykohteeni, niin ilo oli suunnaton, kun löysin kupin, jota ei kokoelmistani vielä löytynyt. Vaaleanvihreälle löytyi kuitenkin erivärisiä kavereita salin vitriinikaapista.
Kuppeja olen kerännyt jo vuosikymmeniä. Hinnat ovat vuosien varrella nousseet huikeasti ja tarjonta kaventunut. Ehkäpä näitä kerää joku muukin? Suurin vaikeus kirppareita kiertäessä on muistaa, että mikä malli ja minkävärisenä se jo kokoelmissa on. Hyvä konsti on tallentaa kokoelmasta kuva puhelimen muistiin mukana kulkemaan. Kuppeja käytän, kun on tarve suuremman joukon kahvittamiseen. Viimeksi näitä käytettiin pienen tyttärentyttäreni juhlissa, jonka kahvipöytäkattauksesta voit katsoa kuvia täältä, klik. Ja hinnoista, jos joskus aikojen alussa kuppi lautasineen irtosi vitosella, niin nyt hinnat ovat noin viisinkertaiset. Toki iloisia yllätyksiä edelleenkin tapahtuu, mutta todella harvakseltaan. Keräilyssä on kuitenkin se jännä juttu, että vaikka kuinka olet hillityn ja hallitun hintatietoisesti sekä maltilla kokoelmaasi kartuttanut, niin sitten, kun siitä uupuu se viimeinen puuttuva palanen, niin pää sumentuu hinnan suhteen....... Kerran vaan se kirpasee, on niin tuttu ajatus sillä hetkellä!


Kierrokset päättyvät, kuten alkavat. Parin päivän visiitti siskon luona skoolattiin päättyneeksi Maltaisessa Riekossa. Kuulemma mallasjuomien paratiisi, mutta minä olin tavoilleni uskollinen ja skoolasin lonkerolla. Siinä oli sitten tämä reissu, seuraavaksi kesälomalainen suuntaa taivaalle......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti