lauantai 9. marraskuuta 2019

Lohtulohta ja laiturinnostoa


Tänään sanoin lopulliset heipat kesälle ja hyvästelin mökin talven ajaksi. Oli laiturin noston aika. Miehistä apua mukaan, yksinhän en siitä puuhasta selviytyisi. Onneksi mökki on lähellä, niin koko keikka vei meiltä aikaa puolisentoista tuntia. Mökkirantaan saavuttaessa järvi näytti kovin tyyneltä, mutta se olikin jäässä! Vaikka tänään lämpötila oli +6, niin parin sentin vahvuista jäätä piti ensin laiturin ympäriltä rikkoa. Oli siis viimeiset hetket tähän puuhaan!


Haikea fiilis, seuraavaan kesään tuntuu olevan järjettömän pitkä aika. Toisaalta nyt on aika keskittyä vain yhden paikan hoitoon. Kotoilu. Kotoiluun(kin) liittyy olennaisena osana kokkailu, joten on lohtulohen aika!


Inkiväärilohi
Me Naiset 31.10.2019
4 annosta

500 g lohta

Marinadi
2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl (ruoko)sokeria
1 rkl seesaminsiemeniä

Inkiväärikastike
2 tl raastettua inkivääriä
4 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 tl srirachaa
1 tl seesaminsiemeniä


Valmista marinadi. Hienonna kevätsipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.


Laita lohi suljettavaan pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Marinoi noin tunnin ajan, kerran kalaa kääntäen.


Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Srirachaa ei ollut, mutta korvasin sen makealla chilikastikkeella.


Nosta kala marinadista leivinpaperin päälle uunipellille/-vuokaan. Lusikoi marinadia päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa inkiväärikastikkeen ja kasvisten kanssa.


Jääkaappiin unohtuneet suippopaprikat olivat jo parhaat päivänsä nähneet. Rypistyneet, mutta muuten kunnossa. Vähän niinkuin minä......


Pilkoin paprikat ja broccolinit. Pyörittelin oliiviöljyssä, maustoin kidesuolalla ja mustapippurilla, paahdoin 240 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisuke kalalle oli valmis!



Tulipa tästä hyvää! Inkiväärin lisäksi tässä ohjeessa oli monta lempimaustettani, kuten mm. valkosipuli (tietenkin) sekä seesamiöljy. Inkiväärimarinadin lisäksi inkiväärikastike viimeisteli makunautinnon, eikä inkivääriä mitenkään ollut liikaa. Herkku, mikä herkku! Kannattaa kokeilla.


Loppuun vielä keittiökuva. Tänään oli vaan ihan täydellinen kotipäivä! Kynttilät, sininen hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti