torstai 4. lokakuuta 2018

Makeaa viikonloppua!


Banoffee on yksi suosikkini jälkiruokien joukossa. Helppoa valmistaa ja aivan äärettömän herkullista. Aikaisempi kokeiluni löytyy täältä, klik. Perinteisesti annosmaljassa tarjottavaa, kermavaahdolla kuorrutettua herkkua lähestytään nyt vähän eri kulmasta.


Banoffeepalat

100 g voita
2 banaania
2 dl sokeria 
½ dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1 rkl sitruunamehua
4 kananmunaa
7 (100 g) Digestive-keksiä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Päälle
1 prk (397 g) karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lechea
1-2 dl kuivattuja banaanilastuja
2-3 Digestive-keksiä


Karamellisoidun maitotiivisteen käyttö oli minulle uutta. Mistä se edes paikallisen Prisman hyllyiltä löytyisi? Pienen tutkimusmatkailun jälkeen purkki osui silmiin kookosmaitojen ja -kermojen viereltä. Nyt sinäkin tiedät, mille hyllylle suunnistat!


Sulata voi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Murskaa banaanit ja lisää ne voisulaan. Lisää sokeri, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää seuraavaksi kananmunat ja vatkaa vispilällä taikina tasaiseksi.


Murenna keksit, sekoita ne yhteen muiden kuivien aineiden kanssa ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina neliskulmaiseen (20x30 cm) vuokaan.



Lusikoi päälle dulce de leche nokareina ja vetäise päältä veitsellä niin, että ne osittain sekoittuvat taikinaan.


Ripottele banaanilastuja ja murennettuja keksejä taikinan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tai vähän pidempään, uunit ovat yksilöllisiä, minä paistoin vielä 5 minuuttia ekstraa.




Ja onhan tämä hyvää. Ja MAKEAA! Pieni pala riittää mainiosti, joten sanoisin, että tästä tulee ainakin 10 palaa. Helposti ja nopeasti makeaa herkkua suuremmallekin porukalle.


Ja selkeä syksyn merkki. Ensimmäiset loppuun poltetut kruunukynttilän jämät. Vaikka periaatteessa poltan kynttilöitä läpi vuoden, varsinkin mökillä, niin nyt alkamassa varsinainen sesonki, jolloin kynttilät palavat lähes päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti