keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Happylobsterin vuosikatsaus 2016


Vuosi on jälleen vaihtunut ja Happylobster on 4 vuoden taaperoiässä! Katsotaanpa, mitä taapero sai aikaan vuoden 2016 aikana. Edellisen vuosikatsauksen eli vuotta 2015 koskevan löydät täältä, klik.

Tammikuu


Alkuvuodesta tyttäreni jäi äitiyslomalle ja pyrimme käymään viikottain yhteisellä lounaalla. Näin juttusarjassa Lounaalla Etelä-Helsingissä ilmestyi useampiakin lounaskertomuksia. Tammikuussa niistä eniten lukukertoja keräsi käyntimme Southparkissa, vaikka me itse olimme visiittiin hivenen pettyneitä.


Kokkailupuolella innostuin entisestä inhokistani, moussakasta ja se tuntui kiinnostavan muitakin.

Helmikuu

Lammas oli vahvasti esillä helmikuussa ja nimenomaan sydäntalveen sopivina pataruokina. Syyrialainen lammaspata herätti minussa ristiriitaisia tunteita, makuhan oli loistava, mutta rakenteessa korjaamisen varaa. Hienoisesta epäonnistumisesta riippumatta resepti keräsi helmikuussa eniten lukukertoja.


Henkilökohtaisesti pidin itse kuitenkin enemmän tästä toisesta, taikinakuorella peitetystä lammaspadasta. Saman linkin takaa löytyy myös juttua veriappelsiineista, kohtahan niiden aika taas on!


Maaliskuu


Lapset ovat aina lapsia ja kun lapsi sairastuu, tuntee äiti pakonomaista tarvetta hypätä autoon, ajaa 200 kilometriä ja pyörittää lähes 70 lihapullaa. Näin kävi maaliskuussa. Tarina keräsi paljon lukukertoja ja kyllähän ne lihapullat olivat loistavia, mitä sitä kieltämään.


Kevät herätti myös Happyhamsterin (iki)unestaan ja eteisen rojukaappi koki puhdistuksen. Ilokseni voin sanoa, että vielä nyt, 9 kuukautta myöhemmin, kyseinen kaappi on edelleen järjestyksen vallassa. Vuoden mittaan Happyhamster olikin sitten enimmäkseen unessa, eikä herännyt kuin kerran uudelleen. Toisaalta tämä oli kuitenkin valtaisa parannus, sillä valveillaoloa esiintyi edellisenä vuonna vain kerran......

Huhtikuu


Kevätaurinko paistoi keittiöön ja parsa-aika koitti. Opin uuden, yksinkertaisen tavan valmistaa parsaa ja se kiinnosti myös kovasti lukijoitakin. Parsaa uunissa. Nam.


Kuukauden karitsaruuaksi nostaisin karitsan potkat gorgonzolakastikkeessa. Pitkään haudutettu, murea herkku, joka taatusti onnistuu kokemattomammaltakin kokilta. Kannattaa kokeilla! Annoskuva on perin väritön, kun lisukkeet olivat kovin vaatimattomia, mutta älä sen hämätä. Maku oli mahtava!

Toukokuu


Viinisiskot matkustivat junalla Lahteen, kohteena vuoden ravintolaksi valittu Roux. Elämys oli täydellinen ja ravintola vielä kaiken kruunuksi julkaisi juttuni omilla sivuillaan, niin lukijamääräthän suorastaan räjähtivät! Suosittelen ravintolaa lämpimästi, jokainen annos hiveli silmää kauneudellaan ja hurmasi maullaan. Oi onnea!


Reseptipuolella jatkui parsan voittokulku! Ja kukapa voisikaan vastustaa herkkua, jossa parsan kanssa yhdistyy aromikas Appenzeller -juusto.

Kesäkuu


Alkukesästä kaivoin lasten mehujäämuotit Happyhamsterin varastoista ja otin ne K18-käyttöön. Gintonic-jää herätti kiinnostusta lukijoissa ja hauskaa hämmennystä kesän mökkivieraiden parissa. Tulevana suvena aion ehdottomasti testata jäädytetyn camparin tuoremehulla.


Rakastan autolla suhailua ympäri lähiseutuja, joskus jopa kauempanakin. Välillä lähtiessä suunta on tiedossa, välillä ei. Kesäkuussa otin ystäväni kanssa suunnan kohti Lounais-Hämettä. Vanhojen tavaroiden ja hyvän ruuan perässä porhalsimme pitkin ennenkulkemattomia teitä kevyesti suunnista kinastellen...... Ihan parhaita retkiä tämmöiset!

Heinäkuu


Tein todellisen lähialuelöydön, viehättävä Kartanontien kesäkahvila Launosissa hurmasi minut tyystin. Sydäntäni lämmittää, kun näen, miten vanhasta rakennuksesta on pidetty huolta ja se on sisustettu niin ikään vanhaa kunnioittaen. Oikein harmittaa, että en ehtinyt uudelleen käymään, en kesällä, enkä joulun alla avoinna olleessa joulukahvilassa. Toivon todella, että tämä ihanuus avaa ovensa myös tulevana kesänä.


Heinäkuun tärkein tapahtuma, vaikkakin jutunteko siitä siirtyi elokuulle, oli pienen tyttärentyttäreni Tervetuloa perheeseen -juhla. Lämminhenkinen, kesäinen juhla vävyni vanhempien kauniissa kodissa.

Elokuu


Mökillä en viettänyt aikaa ihan niin paljon, mitä yleensä. Ehkä ilmat eivät siihen olleet suosiolliset, sillä mökkeilyyn vaadin täydelliset kelit. Huonolla ilmalla voi olla kotonakin, varsinkin, jos viettää aikaa yksin. Kesällä grillissä kypsyi useammin kuin kerran karitsaa, milloin missäkin muodossa. Tällä kertaa karitsaburgerina. Huippua!


Huippua oli myös Cocktails in the Sky! Monivuotisen haaveeni täyttymys kruunasi kesälomani. Aivan ehdottomasti haluan kokea myös illallisen taivaalla, ehkä se tapahtuu tulevana kesänä, sillä melkein jo olen saanut houkuteltua nuorimman sisareni mukaan.

Syyskuu


Syksyn alkajaisiksi lukukertoja keräsi eniten mustikkainen smoothie. Eikä mikään ihme, hyvää ja helppoa. Ja jälleen jäin ihmettelemään, miksi ihmeessä näitä tulee tehneeksi näin harvoin. Nyt olen kuljettanut kaikki mustikat pakastimesta perheemme vauvaihmiselle......


Syyskuussa raportoin myös hauskasta ystäväporukan Porvoon retkestä. Porvoossa on aivan pakko käydä ainakin kerran kesässä. Miten siellä voikin olla niin paljon loistavia ruokapaikkoja! Yhä haaveilemme viettävämme siellä kokonaisen viikonlopun niin, että kenenkään ei tarvitse olla kuskina :)

Lokakuu

Hausmyllyn Ikävä lokakuu on biisi, josta olen aina pitänyt. Loistava tanssibiitti on omiaan piristämään pimenevää ja kylmenevää syksyä. Aivan parasta on soittaa sitä niin lujaa, mitä ämyreistä lähtee ja tanssia itsensä kevyeen hikeen. Tämä on yksi niistä syistä, miksi en koskaan voi luopua asumisesta omakotitalossa. Lokakuusta tuli minulle tänä vuonna vähän yllättäen erityisen ikävä. Tuntui, että en oikein jaksanut innostua mistään, kirjoittaminen ei sujunut ja mieli vaelsi pohjamudissa. Vaan sellaista elämä on, ylämäkeä, alamäkeä ja toivottavasti uudelleen ylämäkeä.


Kuukauden megapitkä julkaisu kertoi kesäretkestä Mänttään. Siis kesäretkijuttu lokakuussa! Todellakin huomaa, että luomistyö takkuili. Reissumme oli varsinainen yliannostus elämyksiä, historiaa, taidetta ja hyvää ruokaa. Tietenkin, enhän tunnu menevän mihinkään, ellei siihen liity hyvä ruoka!


Niin masentunut ja uupunut  en toki minäkään ole, että syömisen lopettaisin! Lokakuun reseptihitti oli ehdottomasti Dijon kana. Kannattaa ehdottomasti kokeilla niin, että tuplaa sinappimäärän. Edellyttäen, että pitää sinapista!

Marraskuu


Marraskuussa jo maisteltiin joulunajan viinejä, aivan kuten monena aikaisempanakin vuonna. Se on teema, joka kiinnostaa myös muitakin, sillä lukukertoja kertyi mukavasti. Näitä vinkkejä voit loistavasti hyödyntää läpi talven!


Ja vasta nyt sain valmiiksi raportin uuden kerhoni, FoodLoversien, retkestä Lahteen. Retkestä, joka tehtiin jo elokuussa.....Hmmm..... Sisälläni asustava pieni tapahtumajärjestelijä oli aktivoitunut jo keväällä, jolloin uuden kerhon syntysanat lausuttiin. Tämä kerho nauttii hyvästä ruuasta, viineistä ja elämyksistä, ilman paineita, ilman kokoontumisaikatauluja, ihan vaan juuri silloin, kun tapahtumajärjestelijä jotain hauskaa keksii. Joko omasta päästään tai voimakkaiden vihjailujen avustamana. Nyt siis Lahes.

Joulukuu


Ja kun häthätään oli FoodLoversien Lahden keikka raportoitu, sama porukka suuntasikin kulkunsa oikein ulkomaille. Tallinnaan. Loistoreissu, nappaa täältä pari mukavaa viinibaarivinkkiä!


Kuukauden suosikkiresepti vaikutti olevan viikuna-sinihomejuustopiiras. Tein testipiiraan, joka sitten päätyi myös perheemme jouluaaton välipalaksi. Saunan ja jouluaterian väliin.

Siinä näin pääpiirteittäin Happylobsterin vuosi 2016. Blogista löytyy näiden lisäksi valtaisa määrä reseptejä ja ravintolavinkkejä, kannattaa käydä vilkaisemassa vaikkapa välilehtien kautta, mitä löytyy. Ja vuosihan ei suinkaan ole vielä paketissa, juttuaihioita roikkuu niin Turusta, kuin joulunvietostakin. Mutta kaikki aikanaan! Toivottavasti tapaamme monta kertaa myös vuoden 2017 aikana. Oikein hyvää uutta alkanutta vuotta meille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti