Viikonlopun sienisaaliista olin jättänyt osan jääkaappiin vähän jo tätä silmällä pitäen. Siispä puuhaan!
Syksyinen sienihilloke
Koti ja Keittiö -lehti 10/2017
noin 5 dl suppilovahveroita
Liemi
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vaaleaa tai tummaa balsamiviinietikkaa
4 neilikkaa
6 maustepippuria
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
2 dl hillosokeria
Mittaa liemiainekset hillosokeria lukuunottamatta kattilaan. Kiehauta liemi ja lisää sienet, anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Purkita kuumana ja säilytä viileässä.
Maku oli mahtava, mutta seuraava virhe kannattaa yrittää välttää...... Keitin seosta aivan liian pitkään sillä seurauksella, että jääkaapissa hilloke muuttui kivikovaksi.
Siinä sitä sitten tiskialtaassa vesihauteessa notkistelin levityskuntoon. Eli seuraavalla kerralla puolitan molempien vaiheiden keittoajat, jospa sitten hillomaisuus säilyy!
Hilloke maistui mukavasti Leipä&Poika -leipomon seesaminäkkärin päällä, mutta mainiosti näen sen myös riistaruuan lisukkeena. Joten eikun metsään vaan uudelleen heti tilaisuuden koittaessa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti