keskiviikko 20. elokuuta 2014

Jäisiä sitruksia


Taas on ollut oikein kätevä emäntä vauhdissa...... Melko usein tarvitsen ruuanlaitossa jonkun sitrushedelmän raastettua kuorta ja sitten käsiini jää epämääräisiä, "kaljuja" hedelmiä, joista en oikein tiedä, että miten ne käyttäisin. Ellei ruokaan tarvita myös mehua. Vaan eräänä helteisenä kesäpäivänä sen keksin.......


Viipaloin hedelmät ja pakastin ne! Nyt on kätevästi käytettävissä sitrusjäätä, joka ei laimenna juomaa, vaan tuo siihen viilennyksen lisäksi mukavasti makua.


Tässä viipaleet on käytetty vesikannun (niin, juon myös satunnaisesti vettä.....) maustamiseksi ja koristukseksi yhdessä karjalan mintun kera (kotipihalta poimittu). Mutta aivan loistavastihan nämä käyvät vaikkapa sangriaan, gin toniciin........ Siitä vaan kokeilemaan, eikä välttämättä tarvitse sitä kuortakaan raastaa pois, voihan viipaleet pakastaa kuorineenkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti