maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulun jälkeinen loppumaton sunnuntai

Olipa puuduttavan pitkä sunnuntai. Tai eihän se mitään vielä ohi ole, vaan on meneillään yhä edelleen, tätä kirjoittaessa. Joskus vaan on tämmöisiä päiviä ja usein juurikin pidempien pyhien myötä vähän tylsistyn ja kaipaan töihin, jos ei ole tarpeeksi tekemistä. Actionia. Niin on käynyt myös nyt.

27.12.2015

Aamulla jo ennen puolta päivää tein tarkistusmatkan mökille, siellä oli kaikki hyvin, vaikka aina kovien tuulien jälkeen vähän hirvittää, että onko puita kaatunut vai ei. Naapuritontin metsän harvennuksen jälkeen kun tuuliolosuhteetkin ovat muuttuneet, niin ei voi tietää, miten omat männyt kestävät. Perin olin kesäiset näkymät ja välitön kesän kaipuu iski! Onneksi päivät jo pitenevät, hitaasti, mutta varmasti.


Päätin sitten tehdä lihapullia. Taas. Facebookin Tänä päivänä -sovellus kertoi, että myös tasan vuosi sitten tein lihapullia. Onko tästä tulossa joku kansallinen lihapullapäivä? Ilmeisesti......

Salvia-sitruunalihapullat

2 viipaletta vaaleaa leipää (ilman kuoria)
½ dl maitoa
500 g vasikan jauhelihaa (minulla lammasta)
tuoretta salviaa hienonnettuna
1 tl fenkolinsiemeniä murskattuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna (laitoin kaksi, tietenkin)
1 luomusitruunan kuori raastettuna
2 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
60 g parmesaaniraastetta
1 muna vatkattuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Jauheliha oli tosiaankin Pappilanpuiston lammasta, Hyvinkään REKOsta hankittua. Eli lihan vaihdoin, muutoin menin ohjeen mukaan.


Murenna leipää kulhoon maidon kanssa ja anna liota, kunnes leipä on pehmennyt. 



Lisää kaikki muut ainekset, sekoita taikinaksi ja pyöritä pieniksi pulliksi. 



Pieniksi ja pieniksi, en oikein tiedä, minkäkokoista sillä tarkoitetaan, mutta minä sain aikaan 34 lihapullaa.

Paista 6 pullan satseissa öljyssä noin viitisen minuuttia, kunnes ovat mukavan ruskistuneita yltympäriinsä. Paiston aikana hävikki oli 6 pullaa, ne menivät laaduntarkkailun nimissä maisteluun....


Lisukkeeksi tein kukkakaalimuusia, jonka ohjeen löydät täältä, klik. Juustoraasteen sijaan käytin Goatshit-farmin, REKOsta tämäkin, vuohenjuustoa. Nam! Tätä voisi kyllä tehdä toisenkin kerran, mutta kun maailma on täynnä toinen toistaan herkullisempia lihapullareseptejä.......


Niin ja kävinhän minä toki tänään myös kirpparilla pyörähtämässä ja sieltä löytyi tämä upea Krug-samppanjacooleri (9 €). Kyseiseen samppanjaan ei sitten olekaan varaa..... Krug Grande Cuveé Brut (179,70 €), mutta onhan edes cooleri :)

Ja kello on vasta hädintuskin iltaseitsemän..... Seuraavaksi ostan junalipun, pakkaan työ- ja treenikassit. Arki, olen valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti