sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Paahdettu kukkakaalikeitto

Hortensia, Riihimäki
Näyttää siltä, että olen viime aikoina kokkaillut vain sunnuntaisin. Näin nytkin. Lauantai meni perjantaisista pikkujouluista toipuen. Pizzalla ja ystävän kanssa eri joulutapahtumisssa laahustaessa. Ja nukkuessa. Kymmenen tunnin yöunilla tilanne oli korjattu ja niinpä tänään olen saanut aikaiseksi jo vähän sitä sun tätä. Kuten nyt tämän sopan.


Paahdettu kukkakaalikeitto
4 annosta

1 kukkakaali (minulla 2 pientä)
2 pientä keltasipulia
öljyä
½ tl luomusitruunankuorta
½ dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa
2 rkl punaista currytahnaa (käytin keltaista)
3 dl kasvislientä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
suolaa tarvittaessa

Lisäksi
juustoraastetta
ruohosipulia tms.


Silppua kukkakaali, levitä uunipellille, pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Silppua sipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä.



Lisää raastettu sitruunankuori, currytahna ja yrttivalkoviinietikka. 


Kumoa paahtunut kukkakaali öljyineen kaikkineen kattilaan. Sitten vielä kasvisliemi ja kookosmaito. Keittele noin vartti. Soseuta ja tarkista suola. Tässä vaiheessa voit toki vielä lisätä currytahnaa, jos haluat keitosta mausteisempaa.


Viimeistele annos juustoraasteella ja yrteillä. Minulla oli pakastimeen säilöttynä silputtua kevätsipulinvartta. Luojan tähden, mikä soppa! Koska en lähtökohtaisesti pidä mistään, missä on etikkaa, niin vähän jännitti. Puoli desiä tuntui aivan valtavalta määrältä! Vaan ei huolta, luulenkin, että juuri etikka ja sitruuna olivat tämän keiton juttu. Ihanan makuista, suosittelen kokeilemaan.


Ja mikäli usein tarvitset sitrushedelmien kuoriraastetta, mutta et sisuksia, niin vinkkinä kerron, että viipaloi hedelmä ja pakasta viipaleet. Maustavat mukavasti vettä/boolia/sangriaa, jääpalojen sijaan. Kurkkaa lisää täältä, klik.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa kuulla että keitto maistui ja etikkakkin upposi ;) herkullista joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, ihania joulunpäiviä myös sinulle :)

      Poista