sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kesälomalaisen scampivartaat


Terveiset kesälomalta. Lomalta, joka on kulunut äärimmäisen nopeasti ja lomalta, jolla en ole saanut mitään järkevää aikaan. Tai onhan tietysti kokkailu ja kavereiden kanssa hengailu kesäretkien merkeissä järkevää tai ainakin hauskempaa, mitä vaatehuoneen raivaus, mökin katon pesu tai muut suunnitellut projektit olisivat olleet.

Tässä on sitten jäänyt blogikin vähän kesäterään. Tosin tekstiaihioita on useampiakin ja valokuvia järjestelty, joten jos tästä päivästä kehittyy ennusteiden mukainen ukkospäivä, niin varmaan syntyy jotain valmistakin. Verryttelen nyt lyhyellä ruokajutulla :)

Grillatut scampit ja kesäsipulit vartaissa
Nautiskellen -blogi

Scampivartaat
1 pkt raakoja scampinpyrstöjä
2 dl oliiviöljyä
2 mietoa chiliä
4 valkosipulinkynttä
1 lime
suolaa
pippuria

Sipulivartaat
4 kesäsipulia varsineen
oliiviöljyä
suolaa

En tiedä, minkä kokoista pakettia ohjeessa on tarkoitettu, mutta minulla pyöri pakastimessa pussinpohja, josta löytyi 23 scampia (=jättikatkarapua). Puolitin ohjeen ainekset, paitsi valkosipulin ja limen osalta. Valkosipulia laitoin 3 kynttä ja lime meni kokonaan.


Scampien esikäsittelyssä suolien poistaminen on se työläin osa. Eli tee veitsellä viilto pyrstön vatsapuolelle ja vedä suoli varovasti ulos. Kuivaa pyrstöt talouspaperilla painelemalla.


Tee marinadi suoraan pakastepussiin. Pilko chili ja valkosipuli pieneksi, purista limestä mehut. Kaikki ainekset pussiin ja scampit mukaan.


Sulje pussi ja puristele/kääntele sitä, jotta pyrstöt marinoituvat tasaisesti. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan.

Puisia varrastikkuja pitää liottaa vedessä ennen käyttöä, että ne eivät grillatessa syty palamaan. Muurikalla tätä vaaraa ei ole, joten nyt en liottanut. Pujota scampit vartaisiin ja sivele vielä marinadilla.

Pilko sipulit, pujota vartaisiin, sivele oliiviöljyllä ja mausta suolalla.


Grillaa kypsiksi, voit vielä grillatessa lisätä vartaiden pintaan marinadia. Sitten vaan nauttimaan. Nam. Onneksi pakastimestani löytyy vielä kilon pussi tätä herkkua!


Kuvassa näkyvän focaccia-leivän ohjeen löydät täältä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti