tiistai 2. heinäkuuta 2019

Champagne Marion-Bosser


Suomen Champagne-seuran tastingeihin ehdin kevätkaudella harmillisen harvoin. Eli vain yhden kerran! Mutta hyvä, että edes nyt tähän.....


Tapaamisemme oli Helsingissä järjestetyn Grand Champagne -tapahtuman alla ja näin meillä oli kunnia saada Elodie Marion kertomaan Marion-Bosserin samppanjatalon tuotteista. Elodie johtaa perheyritystä, jonka historia johtaa noin sadan vuoden taakse, mutta jonka liiketoiminnan hänen äitinsä Bernadette Marion-Bosser elvytti uuteen kukoistukseen 1990-luvulla.

Marion-Bosser oli itselleni aivan uusi tuttavuus ja hämmästyinkin, kun nämä kaikki neljä heidän tuotettaan löytyvät Alkon valikoimista! Siinäkin mielessä nämä tilaisuudet ovat aivan mahtavia, koska pääsee tutustumaan uusiin tuottajiin ja heidän juomiinsa.

On hyvä muistaa sellainen seikka, että kun maistetaan useampi samppanja, niin silloin aloitetaan kuivimmasta eli tässä tapauksessa extra brut'lla (erittäin kuiva).


Marion-Bosser Premier Cru Extra-Brut (50,44 €) on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, yrttinen, aromikas. Vivahteikas ja ryhdikäs. 5 g sokeria litrassa. "Pureskeltava", gastronominen viini. Ensin en oikein pitänyt, mutta kun viini oli hetken ollut lasissa, se avautuessaan muuttui, jolloin siitä yllättäen löytyi jopa kahvimaisia aromeja. Tämä viini voitti äänestyksessä ykkössijan.


Marion-Bosser Premier Cru Champagne Brut (46,07 €) on erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, mausteinen, yrttinen. Vivahteikas ja ryhdikäs. 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir. Sokeria 9 g litrassa.




Marion-Bosser Premier Cru Rosé Champagne Brut (53,05 €) on erittäin kuiva, hapokas, marjainen, sitruksinen, mausteinen, rosé. Pirteä ja hedelmäinen. Fresh red fruits. Upea lohenpunainen väri. Siis niiiiiiin hyvää, punaviinin voi aivan maistaa! Pidin tästä paljon. Omalla listallani tälle kakkossija, seuran äänestyksessä nelossija. Makuasioita!


Marion-Bosser Premier Cru Champagne Brut 2008 (64,88 €) on erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, mausteinen, aromikas. Vivahteikas ja ryhdikäs. 50% Chardonnay ja 50% Pinot Noir. Sokeria 8 g litrassa. Briossia, voita, paahteisuutta. Aivan täydellisen ihana, oma suosikkini! Viiniä kypsytetään 7 vuotta, joten vuosikerta 2012 on aivan kohta tulossa markkinoille.


Aivan mahtava ilta! Muista nämä kohtuuhintaiset laadukkaat samppanjat, kun seuraavan kerran mietit kuplaostoksia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti