lauantai 8. maaliskuuta 2014

Keväinen lohi-parsapiiras


Aikaisemminkin olen  hehkuttanut, että Lantliv Mat&Vin -lehti on yksinkertaisesti yksi parhaista ruokalehdistä, mitä tiedän. Jo kuvat pyörryttävät! Uusin numero 2/2014 Laga gott i vår oli kanneltaan niin houkuttelevan keväinen, että eihän Happyhamster sen ohi päässyt. Eikä kauheasti edes yrittänyt!

Ensimmäisenä lehdestä meni testiin lohi-parsapiiras. Piirasta varten tarvitset:


Pohja:
3 dl spelttijauhoja, 
mutta minä laitoin 1 dl grahamjauhoja ja loput ihan tavallisisia vehnäjauhoja
125 g kylmää voita
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte:
300 g lämminsavulohta
1 puntti vihreää parsaa
4 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
 (hmmmm, minä vedin koko ruukullisen!)
3 munaa
2 dl ranskankermaa
1 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Suloiset pikku parsaseni! 

Laita monitoimikoneeseen kylmä voi ja jauhot. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää koneen käydessä vesi ja anna pyöriä, kunnes taikina on vääntäytynyt palloksi. Laita taikinapallo jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle, pistele haarukalla ja esipaista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.


Paloittele lohi taikinan päälle. Kuori parsat ja poista kova kanta. Viipaloi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lisää lohen kaveriksi taikinan päälle.


Valmista munamaito. Sekoita kananmunat, maito, ranskankerma, rakuuna ja mausteet kulhossa.



Kaada lohen ja parsojen päälle. Kypsennä uunissa 35 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt. Koristele kypsä piiras tuoreella rakuunalla (jos sitä jäi jäljelle). Sitten vaan syömään. Tästä tuli meillä uusi suosikkiruoka! KEVÄT!!!!!

Hotel Mama valmistautui tämän avulla viikonlopun viettoon omien ja varalasten kera. Tiedossa energiaa ja iloa sekä tietenkin hyvää ruokaa. Mutta niistä sitten myöhemmin.......




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti