tiistai 15. huhtikuuta 2014

Tunturikokkkailua vol. 1 - Lihaa

Vietän tätä pääsiäistä edeltävää viikkoa ystävien kanssa Rukan maisemissa. Ruokaravintolatarjonta täällä on jopa hämmentävän runsas, mutta koska majapaikassamme on kelvollinen keittiö, niin päätimme, että emme aivan joka päivä syö (kalliisti) ulkona.

"Kotona" valmistettavaksi päätyy kuitenkin melko simppeleitä, mutta silti herkullisia ruokia. Lisukkeiden suhteen vähän lipsutaan periaatteista eli käytetään myös puolivalmisteita, mutta pystyn elämään tämän tosiasian kanssa!

Tässä kuitenkin yhden koti-illan dinneri. Alkuruokasalaattia ei sen suuremmin suunniteltu etukäteen, vaan se muodostui tämmöiseksi vain siitä syystä, että näitä aineksia oli jääkaappiin hankittu.


Romaine-salaattia, tomaatteja, paahdettuja ruisleipäkolmioita ja paistetut vuohenjuustokiekot. Rouhaisu pippuria kaiken komeuden päälle. Nam.


Pippuriset possupihvit olivat aikoinaan lasten suosiossa ja taitavat vieläkin kuulua tyttäristä toisen kokkailurepertuaariin. Ainesosalista on perin lyhyt, sillä tarvitset vain:

1 possun sisäfilee
1 pkt Musta Pekka -pippurijuustoa
2 dl ruokakermaa




Esikäsittele filee poistamalla kalvot ja suuremmat rasvat. Viipaloi filee ja painele viipaleet käsin litteiksi.




Voita pannulle ja paistellaan viipaleisiin kevyt ruskistus. Nosta kypsät viipaleet sivuun odottelemaan.



Ja sitten maailman helpoin pippurikastike. Laita juustoköntti juuri käyttämällesi pannulle ja anna sulaa. Pannua ei tarvitse tässä välissä mitenkään putsailla, sillä lihan paistonesteet tuovat vain lisää makua. Kun juusto on sulanut, notkista se kermalla kastikkeeksi. Sitten vaan possuviipaleet kastikkeen sekaan lämpiämään ja ruoka on valmis.


Lisukkeeksi paistoimme pussillisen pakastejuustoperunoita ja koska nälissämme unohdimme höyryttää parsakaalin, niin annoksesta tuli hivenen aneemisen värinen, mutta kuitenkin herkullinen!


Jälkiruuaksi tulevan pääsiäisen kunniaksi tietenkin mämmiä! Mämmin kun kruunaa vaniljakastikkeella ja kaataa vielä lasiin Amarula-likööriä, niin voi miten onkaan hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti