maanantai 7. syyskuuta 2015

Raitajuuri-sienilihapullat

Lähiruokatorilta (REKO Hyvinkää) olin hankkinut nipun raitajuuria, joita en ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt. Niinpä vietin tovin jos toisenkin nettisurffaillen reseptejä ja neuvoja kysellen. Raitajuuri on kuin punajuuri, tosin miedompi, eikä sen käsittelyn jälkeen valkoinen keittiö näytä teurastamolta. Ensin mietin, että teen keittoa, mutta sitten päätin pyöräyttää lihapullia, koska pakastimessa oli myös samaiselta torilta hankittua Herrakunnan lammastilan lampaan jauhelihaa. Pappilanpuiston luomutilalta olin hankkinut raitajuurien lisäksi vielä sipulia ja kananmunia, joten melkoisella luomumeiningillä lähdin liikkeelle.


Raitajuuri-sienilihapullat
Alkuperäinen ohje punajuurella Ruokala.net -sivustolta

200 g raakaa raitajuurta (tai punajuurta)
250 g tuoreita metsäsieniä (myös kuivatut käyvät)
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl öljyä
400-500 g lampaan (tai karitsan tai naudan) jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl sinappia
suolaa
pippuria

Sienet kaivoin pakastimesta, suppilovahveroita ja vuosikerta lampaankääpää. Sipuli oli makeahko jättisipuli ja pippuri Kotigastronomien Rubinoa. Tietenkin, sillä onhan lähiperheeni siitä riippuvainen.


Käsittele sienet ja paista niistä kosteus pois. Raasta raitajuuri hienoksi raasteeksi, pilko sipuli ja sienet. Raaste oli ihanan väristä!


Kuullota sipuli, raitajuuriraaste ja sienet.


Yhdistä kaikki ainekset lihapullataikinaksi.


Pyörittele palleroiksi ja paista voissa. En edes yrittänyt saada aikaan mitään muotovalioita, vaan tein melko reilun kokoisia pullia, joita sitten paistaessa vähän litistin lyttyyn.


Helppoa ja ihan älyttömän hyvää. Söin ehkä kolmanneksen pullista suoraan pannulta. Nam. Luulen, että loputkin raitajuuret päätyvät pulliin, sillä olenhan hankkinut samaiselta lammastilalta myös karitsanjauhelihaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti