sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sieniä ja kesäkurpitsaa

Pakastin pursuaa sieniä. Vuosilta yksi ja kaksi. Miksi ihmeessä himmailen niiden käyttämisen kanssa? Kuvittelen varmaan, että sienisadot tuhoutuvat seuraavan vuosikymmenen aikana. Puolustaudun sillä, että tämäkin syksy on ollut kehno saaliiltaan. Kävin ystäväni kanssa takuuvarmalla herkkutattipaikalla. Löysin kaksi orakasta ja viisi minikokoista suppilovahveroa. Ystäväni ei löytänyt mitään. Joten eikö ole hyvä, että vanhoja varastoja on jäljellä?

Nyt sitten päätin hankkiutua eroon yhdestä pussillisesta ryöpättyjä ja pakastettuja kangassieniä. Vuodelta 2010.


Sienimuhennoksella kuorrutetut kesäkurpitsat
4 annosta

2 (n. 750 g) kesäkurpitsaa
suolaa
litra tuoreita sieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rasvaa paistamiseen
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ rkl kuivattua salviaa
2 rkl tuoretta timjamia


Pese kesäkurpitsa ja halkaise pitkittäin. Leikkaa kuperalta puolelta ohut viipale, jotta kurpitsat pysyvät pystyssä. Koverra lusikalla keskusta pois. Ripottele päälle suolaa ja pane puolikkaat kumolleen talouspaperin päälle valumaan.

Tee muhennos. Pilko sienet ja sipulit. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Sekoita vehnäjauhot muhennokseen, lisää kerma ja kuumenna. Sekoita tasaiseksi ja mausta.


Pyyhi kesäkurpitsojen sisusta kuivaksi ja täytä muhennoksella. Minä lisäsin päälle vielä reippaasti juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.



Tarjoa lisäkkeenä tai pääruokana salaatin ja hyvän leivän kanssa. Minä vetäisin nämä ihan sellaisenaan. Hyvää oli ja pakastimessa on sienipussin mentävä kolo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti