tiistai 7. kesäkuuta 2016

Lounaalla Etelä-Helsingissä (vauvan kanssa): Kamome


Kolmen sukupolven lounas suuntautui tällä kertaa Pursimiehenkadun Kamomeen. Edellisestä ja siis itseasiassa ensimmäisestä lounaasta tällä kokoonpanolla voit lukea täältä, klik.

Ruokala Lokki (Kamome shokudō) oli ensimmäinen Suomessa kuvattu japanilainen elokuva. Elokuva kertoi Punavuoressa kuppilaa pitävästä japanilaisesta naisesta ja se kuvattiin osittain Pursimiehenkadulla sijaitsevassa Kahvila Suomessa. Kahvila vaikutti olevan lähes jokaisen Helsingissä vierailevan japanilaisturistin tutustumislistalla, sillä mitenkään harvinaista ei ole ollut törmätä turisteihin karttojensa kanssa juurikin etsimässä tätä kahvilaa.

Nyt on sitten Kahvila Suomi muuttunut Kamomeksi. En tiedä, miten japanilaisturistit asiaan suhtautuvat, mutta tiedän suomalaisia, jotka ovat muutoksesta hyvinkin järkyttyneitä. Noh, minä en tiedä, mikä on muuttunut ja mikä ei, sillä en koskaan Kahvila Suomen aikaan siellä vieraillut. En, vaikka olen koko ajan ollut töissä ihan siinä nurkilla. Mutta nyt siis Kamomeen. Vauvan kanssa. Nukkuvan vauvan.


Mahduimme pieneen ravintolaan vallan mainiosti ja vaunuille löytyi sopiva kolo pöytämme vierestä. Asiakaskunta oli hämmentävän aasialaisvoittoinen, joten ilmeisesti turistit eivät ole muutoksesta olleet moksiskaan. Heille paikka on kuitenkin elokuvasta tuttu, nimestä viis. Tai toisaalta, nythän nimi sitoo ravintolan entistä paremmin tähän elokuvaan.

Sisustus oli kovastikin mieleeni. Valoisaa ja raikasta. Erityisesti pidin rouheista ruokapöydistä sekä astioista.


Lounaslistalta löytyy alku-, pää- ja jälkiruokia, mutta me päädyimme kolme annosta sisältävään lounastarjottimeen (15 €).


Lohi-rillette
Misokuorrutettua kananrintaa ja Kamomen perunasalaattia
Raakajuustokakku, seesamia ja limeä
Pidimme ruuasta erittäin paljon, herkullinen ja tasapainoinen kokonaisuus. Hintaa vähän enemmän, mutta kuitenkin kohtuullinen hetkeen, kun haluat jotain vähän spesiaalimpaa. Ravintolassa on pöytiin tarjoilu, mutta maksamassa pitää käydä kassalla. Palvelu on vähäeleisen ystävällistä. Suosittelemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti