sunnuntai 6. elokuuta 2017

Napolilainen lomapäivä Helsingissä

Kesälomaani sisältyi myös pari mummoilupäivää Helsingissä. Toista niistä vietettiin osittain peräti neljän sukupolven voimin, kun kokoonnuimme yhteiselle lounaalle yhdessä äitini, tyttäreni, tyttärentyttäreni ja sisareni kanssa. Tyttäreni ehdotti lounaspaikaksi Sofiankadulla sijaitsevaa Pizzeria Via Tribunalia ja sehän sopi minulle paremmin kuin hyvin, sillä vierailu tänne oli jo jonkin aikaa ollut suunnitelmissa.


Kauppatorin ja Senaatintorin välissä kulkeva Sofiankatu on varmasti yksi Helsingin vilkkaimmista turistikaduista. Turistiryhmiä vaelsi jatkuvana virtana ja eikä ihme, onhan tuo näkymä varsin upea!


Ravintolan oven takana olimme jo ennen avaamista klo 11, sillä paikka on erittäin suosittu, eikä pöytävarauksia oteta. Jonottelu taaperon kanssa ei houkuttanut, joten päätimme olla jonossa ensimmäisinä.Uutuuttaan hohtava Via Tribunali tarjoaa perinteistä napolilaista pizzaa, joka eroaa roomalaisesta sillä, että siinä on paksumpi ja kuohkeampi pohja sekä yksinkertaisemmat, mutta silti laadukkaat raaka-aineet. Pizzat paistetaan 450 asteisessa avotuliuunissa ja paistoaika on vain noin minuutti!


Napolilaisen pizzan perinteitä on suojellut ja valvonut vuodesta 1984 lähtien Associazione Vera Pizza Napoletana ja jo nyt on Via Tribunalille myönnetty Suomen ensimmäinen ja Pohjoismaiden neljäs AVPN-sertifikaatti todisteeksi siitä, että ravintola täyttää vaaditut kriteerit. Mainiota! Ravintolalla oli tavoitteena saada sertifikaatti ensimmäisen toimintavuoden aikana ja nyt se tulla napsahti jo muutaman kuukauden jälkeen. Hyvää työtä siis on tehty!Pöydässämme pisteltiin menemään hyvällä ruokahalulla Gorgonzola, Bellini, Tonnarella ja Siciliana. Taaperomme naposteli tasapuolisesti maistiaisia jokaisesta pizzasta, kaprikset aiheuttivat pientä irvistelyä, vaikka tulivatkin syödyksi, mutta Tonnarella vaikutti olevan hänelle eniten mieleen. Nautimme myös lasilliset proseccoa ja taaperolla oli oma pullo mukana :)


Pidin kovasti ravintolan sisustuksesta. Selkeä, mutta ei kolkko. Erityismaininta riemastuttavalle apinatapetille !


Lounaan jälkeen mummut (minä ja äitini) lähdimme taaperon kanssa päiväunikävelylle pitkin Helsingin rantoja. Kovin harmaa ja epävakainen sää, onneksi emme kuitenkaan saaneet vettä niskaamme.


Paljon on kirjoiteltu julkisuudessa siitä, että Helsingissä ei ole osattu ottaa rantojen käytöstä kaikkea irti. Suuntaus on hiljalleen muuttumassa, sillä Löyly ja Hernesaaren Ranta ovat saaneet kilpailijan aivan keskustaan, Kauppatorin kupeeseen.  Merikylpylä Allas Sea Pool ei juuri keskeisemmällä paikalla voi sijaita! Uhmasimme säätä ja niinpä me mummut kahvittelimme terassilla, miettien samalla, että mikäpä täällä olisi hengailla kesäisen lämpimänä päivänä...... Ehkä ensi kesänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti