keskiviikko 2. elokuuta 2017

Terapeuttinen kesäilta

Meitä on kolme naista. Toisen kanssa olen ollut ystävä alle kouluikäisestä saakka ja toiseen tutustunut paremmin lukiovuosina. Ja niistäkin on jo tovi vierähtänyt! Tapaamme säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta yritämme pitää kiinni jokakesäisistä mökki-illoista. Vaihtoehtona oli tehdä viikonloppuretki kaupunkiympäristöön, mutta valitsimme mökin, koska taas vuoden mittaan oli sen verran puhuttavaa/analysoitavaa/terapoitavaa kertynyt. Ihan jokaiselle.


Tämän olen ennenkin todennut, mutta miten ihana on viettää aikaa ystävien kanssa, jotka on tuntenut käytännöllisesti katsoen aina! Voi olla juuri se oma itsensä, ei tarvitse jännitää, ei pingottaa, ainoastaan nauttia. Malja ystävyydelle! Ja kuten tästä ystäväni ottamasta kuvasta näkee, pääsimme nauttimaan yhdestä kesän harvoista lähes helteisistä päivistä.Laiturikilistelyjen jälkeen tarjosin vierailleni kesän hittidrinkin (siis hitti varmaan vain minun drinkkilistallani) eli Salty Caramel Mulen, jonka ohjeen löydät täältä, klik. Tässä siis mökkiversiona Ikean juomalaseista tarjottuna.Terassilla tarjottaviksi alkupaloiksi olin valmistanut helppoja ja herkullisia kesäkurpitsaleipäsiä, joiden ohjeen löydät täältä, klik.


Uusi tuotekin tuli tutuksi, kun yhdelle meistä eivät maitotuotteet sovi, niin korvasin reseptin juustoraasteen tällä vegaanin pizzamurulla. Toimi oikein hyvin eli kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Ja kun mökillä ollaan, niin silloin grillataan! Huomaan, että tämän kesän trendi minulla on ollut lisukkeiden suhteen kovinkin vihreä. Broccolinia, pieniä vihreitä paprikoita, kesäkurpitsaa, sipuleita. Öljyä, sormisuolaa ja mustapippuria, oikeastaan muuta ei tarvita. Ehkä vähän balsamicoa valmiin annoksen kruunuksi.


Pääruokana jo aikaisemmin testattua ja hyväksi todettua mantelikananpoikaa, jonka ohjeen löydät täältä, klik. Tässä reseptissä maito vaihtui kaikkien kohdalla soijamaitoon, juustoraaste yhden osalta edellä mainittuun vegaanin pizzamuruun ja vielä mantelijauhokin tavalliseen korppujauhoon. Haluan nämä vaihdokset kertoa vinkiksi ihan siitä syystä, että tänä päivänä kauppojen valikoimat ovat todella kattavat, eikä allergioiden vuoksi kannata lannistua, vaan kokeilla rohkeasti.


Illan hämärtyessä siirryimme jälkiruuan pariin. Tosin jo jälkkärin valmistusvaiheessa oli niin hämärää, että kuvista ei ole mihinkään, eikä kärsivällisyyttä lisävalaisuun riittänyt. Eli nyt vain resepti ja lupaus, että tästä herkusta joskus vielä asialliset kuvat tänne lisätään!


Banaanitartar
Iltalehti 6.7.2017
4 annosta

4 banaania
3 dl kookosmaitoa
2 rkl tummaa rommia
1-2 rkl kookossiirappia
1 tl aitoa vaniljaa jauheena
päälle 2-3 rkl ruokosokeria

Kuori ja kuutioi banaanit. Mausta kookosmaito rommilla, kookossiirapilla ja vaniljalla. Tee banaanikuutioista muotin avulla tartarpihvimäiset keot syville lautasille. Painele banaanit tiiviisti muotin sisään ja tasoita pinta.

Poista muotti ja ripota päälle ruokosokeria. Polta polttimella (tai ole polttamatta, jos laillani olet unohtanut polttimen matkasta) sokeri ruskeaksi. Jaa kookosmaito kulhoihin banaanitartarin ympärille ja tarjoa herkku heti.

Rakastan kookosta ja tummaa rommia, joten rakastin tietenkin varauksetta tätä jälkiruokaa, jota aivan varmasti tulen tekemään uudelleen. Ja se kastike! Sitä olisin voinut lusikoida aivan pelkältään. Kastike sopisi mielestäni hyvin myös korvaamaan vaniljakastikkeen vaikkapa raparperipiirakan kaverina.

Loppuun vielä fiilistelykuvia mökiltä. Muurikalla paistettujen aurinkoisten aamiaismunien lisäksi saimme nauttia vielä taivaalta paistavasta auringosta seuraavanakin päivänä. Me onnekkaat!Grillimakkaralounas
Tähän maisemaan en kyllästy koskaan. Oli vuorokauden aika sitten ihan mikä tahansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti