Kaivattu kesä liittyy tähän päivään hyvin etäisesti ruuan kautta. Resepti kun on julkaistu Helsingin Sanomissa 6.7.2017 ja ruoka tarkoitettu grillattavaksi. Noh, kesän lapsi valmistaa se nyt sydäntalvella uunissa.
Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia
Helsingin Sanomat / Ruoka
4 annosta
4 broilerin rintafileetä
2 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 pallo mozzarellaa
8 viipaletta pekonia
Salaatti
4 kevätsipulia
500 g kirsikkatomaatteja
4 avokadoa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 dl lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Viipaloi kevätsipulit, puolita tomaatit, kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä ja paista grillissä kypsiksiä. Tai uunissa, kuten nyt. Valuta kypsien broilerien päälle ensin juoksevaa hunajaa ja sitten vielä viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetki. Paista pekonit ja tarjoa ne broilerien ja salaatin kanssa.
Kesäinen annos, mökkiä ja muurikkaa ikävä! Hyvää näinkin, mutta kyllä grillaus tämän nostaa ihan toiselle tasolle. Noh, vielä reilut neljä kuukautta, niin sitten.......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti