tiistai 16. tammikuuta 2018

Mikä ihmeen sushirulla?

Syön mielelläni sushia, mutta en ihan missä vaan, olen sen suhteen hivenen tarkka. Tällä hetkellä ehdoton suosikkiravintola työpaikkani läheisyydessä, Punavuoren sydämessä on Sakura Sushi. Kannattaa käydä tutustumassa.


Sushin ystävänä päivittäisellä työmatkallani, aamuin illoin, ihmettelin asematunneliin ilmestynyttä Sushirullenia. Pienen pientä take away -ravintolaa, joka aamuisin oli kiinni ja jonne en koskaan iltaisin ehtinyt pysähtymään. Paitsi tänään. Mitä siis ovat sushirullat?

Sushirullat (hand rolls) on australialaisten kehittämä pikaruoka, joka kursailematta yhdistelee japanilaista keittiötä sekä makuja muista kulttuureista. Rulla on kuin makipötkö, jota ei ole leikattu paloiksi, vaan se on tarkoitus syödä käsin suoraan kääreestä. Soijaa ja wasabia unohtamatta.


Päätin kokeilla. Rullat näyttävät sushilta, mutta täytteet voivat olla oikeastaan ihan mitä tahansa. Pötkylä tai siis rulla, maksaa 3,50 euroa, joten otin kolme. Sopivasti lounassetelin hintainen setti. Ensimmäisenä paikan suosituin eli Lohi Philadelphia, jossa nimensä mukaisesti lohta, kurkkua ja Philadelphia -juustoa. Juustoa sushissa? Kyllä vain! Toisen täytteenä kanaa teriyakikastikkeessa ja kurkkua sekä kolmantena Yakiniku, josta löytyy ohueksi siivutettua naudanlihaa, yakiniku-kastiketta, kurkkua ja seesaminsiemeniä. Rasia take awayna käsilaukkuun ja kohti kotia!Rullat olivat tuoreita, näin, kun ne valmistettiin. Tekikö sitten tunnin junamatka tepposensa, mutta norileväkääre oli jotenkin sitkeää tai nahkeaa. Täytteistä sanoisin, että sitä kanaa en ota enää toista kertaa. Lohi, vaikkakin juusto sen kanssa kuulosti oudolta, oli oikein hyvää. Naudanlihaa mietiskelen. Jotenkin lihatäyte tuntui vieraalta. Listalta tofu+avokado tai omeletti+avokado kuulostavat lohivaihtoehtojen lisäksi kokeilun arvoisilta. Nälkä lähti jo kahdella rullalla, kolmas oli vähän liikaa eli ruokaisa ja terveellinen välipala tai vaikkapa lounas tämä on.

Eli toisenlaisilla valinnoilla tulen näitä rullia toisenkin kerran nappaamaan mukaani silloin, kun aika tai voimat eivät riitä kaupassakäyntiin ja/tai kokkailuun. Mutta ei tämä OIKEAA  sushia voita!

Asematunnelin lisäksi Sushirullen löytyy myös sekä Runeberginkadulta Helsingistä, että Lahden Trio -kauppakeskuksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti