tiistai 10. heinäkuuta 2018

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Casserole

Erittäin, erittäin harvoin käyn työpäivän aikana oikein ravintolassa lounaalla. Enkä ikinä tee sitä töiden vuoksi kuunvaihteen tienoilla, enkä varsinkaan kvartaalikatkossa. Paitsi nyt! Eikä riittänyt se, että olisin piipahtanut pikaisesti vain lähimmässä kuppilassa, vaan oikein lähdin hömpöttämään pidemmälle, piipahdin Fredan putiikeissa ja päädyin Iso-Roballe syömään. Jo on aikoihin eletty!


Jäin seisomaan Casserolen eteen ja lukemaan oveen kiinnitettyä menua. En ollut huomannut ravintolaa aikaisemmin. Ystävällinen henkilökuntaan kuulunut nainen tuli juttelemaan ja kertoi, miten juuri tänään on mahdollista maistaa heidän lounastaan puoleen hintaan. Tartuin tarjoukseen, enkä toden totta katunut.


Marokkolainen Casserole tarjoaa pitkään kypsytettyjä, maukkaita ruokia kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta. Ruokalajit ovat kauniisti esillä kupariastioissa ja pääset kurkistamaan niitä, sekä pökertymään huumaavista tuoksuista valintaa tehdessäsi.Erityismaininta on annettava ravintolan salaattipöydälle. Mitä makuja! Erityisesti nuo kastikkeet ja punajuuret, aivan loistavaa ja näistä erikseen vielä lähtiessäni kiitinkin.


Listalta valitsin viinimarinoitua paahtopaistia ja lisukkeeksi mejadran eli mausteista riisiä linssien kera. Liha oli aivan täydellistä, suorastaan suli suuhun ja maut mahtavia. Ruoka oli mausteista, mutta ei suinkaan tulista. Ja tämä kaikki tällä kerralla tarjoushintaan 6,25 €. Ja vaikka ei olisi tarjoustakaan tarjolla, niin suosittelen kokeilemaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti