maanantai 20. joulukuuta 2021

Turvallisesti Tallinnassa


Koronatilanteet ovat vaihdelleet melkoisesti kuluneen syksyn aikana, milloin on ollut suht turvallista, milloin vähemmän. Isänpäiväviikonloppuna lähdimme ystäväni kanssa kuitenkin Tallinnaan. Mietimme koronatilanteen huolella ja lähdimme matkaan. Turvallisin mielin. 


Matkustimme Tallink Siljan Megastarilla ja vaikka matkustajia oli odotetusti todella vähän, niin olimme kuitenkin varanneet väljyyden varmistamiseksi paikat Comfort Loungesta, jonne on pääsy vain rajalliselle määrälle paikan lunastaneille. Lämpimästi suosittelen tätä vaihtoehtoa muissakin tilanteissa.

Majoituksenkin suhteen välttelimme muita ihmisiä, emmekä valinneet hotellia, vaan huoneiston Raatihuoneen torin kupeesta. Huoneistonkin saimme käyttöömme tapaamatta yhtäkään ihmistä, avain löytyi numerokoodin takaa portin pielestä ja avain palautettiin postilaatikkoon. 

Koronapassi oli Tallinnassa käytössä kaikissa kahviloissa ja ravintoloissa. Ei edes aamiaista saanut tilattua näyttämättä ensin koronapassia ja henkkareita. Liikkeissä oli vahvat maskisuositukset ja ihan suoraan ilmoitettiin, että vain maskillisia asiakkaita palvellaan. Käytännöt olivat siis tiukemmat, mihin me kotimaassa olimme saaneet siinä vaiheessa tottua. 

Olimme Tallinnassa perjantaista sunnuntaihin. Käytimme aikamme kolmen ässän parissa eli shoppailua, syömistä ja samppanjaa. Tarviiko edes muuta? Mielestämme ei juurikaan. Etukäteen olimme varanneet vain perjantain illalliselle pöydän, lauantai-illan pöydän varasimme lauantaina ja kaikkialle muualle menimme fiiliksen mukaan. Tervetuloa mukaan kierrokselle! Reissun kronologisessa järjestyksessä.

Manna la Roosa



Matkalla laivalta hotellille teki mieli ensinnäkin pientä välijuomaa, mutta myös välipalaa, koska illalliseen oli vielä aikaa. Manna la Roosa hurmaa sisustuksellaan, joka on enemmän kuin runsas. Se on värikäs, se on pähkähullu, silmät ja aivot eivät edes pysty rekisteröimään kaikkia yksityiskohtia. Kannattaa kurkata myös linkin takaa löytyvän gallerian kuvat.



Valitsimme jaettavaksi Gourmet platterin (19 €) ja kyytipojaksi lasin ja toisenkin punaviiniä. Simppeliä, mutta niin herkullista ja juuri siihen hetkeen sopivaa. Manna la Roosassa olemme vierailleet aikaisemminkin, viisi vuotta sitten, klik. Siitä vierailusta ja muistakin Tallinnan ravintoloista voit lukea lisää täältä, klik

Rataskaevu 16




Rataskaevu 16 -ravintolasta olin lukenut ja kuullut ylistäviä suosituksia vähän sieltä sun täältä. Siispä sinne perjantain illalliselle.


Alkuruuaksi valitsin lohta, mätiä ja punasipulia sinappikastikkeella (9,40 €). Annos oli kaunis katsella ja myös maistui herkulliselta. Erikoismaininta kauniin pitsimäiselle leipälastulle.


Pääruokana naudan sisäfileepihvi, lisukkeina palsternakkaa, kurpitsaa, sieniä ja punaviinikastike (19,80 €). Mediumkypsennetty pihvi oli täydellinen! 


Pihvin viininä argentiinalainen malbec, Bodega El Esteco 2019 (39 € plo), oli erittäin onnistunut valinta. Malbec ja Argentiina ovat yleensäkin varsin pettämätön yhdistelmä. 


Jotain makeaa teki mieli ja päädyimmekin sitten jakamaan jälkiruuan. Lämmin suklaakakku vaniljajäätelöllä (6,80 €) kuulostaa taivaalliselta, mutta valitettavasti se ei sitä ollut. Se ei ollut niin suklainen ja täyteläinen mitä odotimme, vaan jotenkin vähän "platku". 

Oliko Rataskaevu 16 sitten kaiken sen hehkutuksen arvoinen? Sinänsä missään ei ollut mitään vikaa. Ravintola oli viihtyisä, sijainti hyvä, palvelu ystävällistä, hinnat kohdillaan ja ruoka maistui. Silti totesimme, että tuskin toista kertaa tänne tulemme. Tallinnassa on niin paljon loistavia ravintoloita, joten tutustuttavaa riittää.


Rataskaevussa laskukin oli iloinen asia. Ensinnäkin pitkän kaavan mukaisen illallisen hinta oli varsin maltillinen (61,40 €) ja toisekseen oli jokaiseen laskuun kirjoitettu joku mukava viesti. Minun laskullani kehuttiin huulipunaani ja ystäväni laskulla ihailtiin hänen kaulakoruaan. Pieni, mutta äärettömän ilahduttava juttu! 

Rukis



Koska emme asuneet hotellissa, niin ei ollut hotelliaamiastakaan. Kahvila-konditoria Rukis on tuttu jo aikaisemmaltakin reissulta, klik


Kahvila on kaunis, tarjottavat herkullisia, mutta palvelu tällä kertaa ainakin hivenen kylmäkiskoista. Emme antaneet asian sitten sen kummemmin häiritä, kunhan vaan päätimme etsiä seuraavaksi aamuksi toisen paikan.

Time to Wine



Rautatieaseman toisella puolella avautuvat nyt kovin trendikkäät Telliskiven ja Kalamajan alueet. Siispä sinne ensimmäistä kertaa vähän tutustumaan. Tosin hyvin pintapuolisesti, mutta ainakin tiedetään, edes mihin suuntaan seuraavalla kerralla lähdetään, kun otetaan aluetta paremmin haltuun. Aivan Asematorin (Balti Jaama Turg, tämä vastikään remontoitu  3-kerroksinen, 300 myyjän kauppahalli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen) välittömästä läheisyydestä löysimme sopivan taukopaikan. Time to Wine on viinibaarin ja -kaupan yhdistelmä ja toinen baareista löytyy Rotermanin alueelta. 




Time to Winen erikoisuus oli viiniautomaatti, jollaista emme olleet aikaisemmin päässeet kokeilemaan. Homma toimi niin, että asiakas sai tullessaan lasin ja muovikortin, jolla ostokset automaatista tehtiin. Valitsit viinin ja annoskoon, tilaus kirjautui kortille ja lähtiessä maksoit kortille kertyneen summan. Automaatti mahdollistaa harvinaisempien ja hinnakkaidemmienkin viinien maistelun, sillä valittavana on kolme erikokoista annosta, joiden hinnat ovat selkeästi näkyvillä. Aivan loistava systeemi! 

Flamm:


Olimme jo etukäteen harkinneet lounasta Rotermanin Flamm: -ravintolassa, joka on nimensä mukaisesti erikoistunut alsacelaisiin flammkucheneihin. Ja sinne me myös menimme.




Pieni ja viihtyisä ravintola, juuri sopiva lounaspaikka keskeisellä sijainnilla. Tallinnan hiljaisuudesta kertoo hyvin se, että emme olleet varanneet lounaalle pöytää, mutta tilaa oli hyvin. 



Tai Boh




Manna la Roosan yläkerrassa sijaitsee Tai Boh, sinne päädyimme lauantaina illalliselle. Jos mahdollista, on tämän ravintolan sisustus vieläkin villimpi, mitä alakerran naapurissa. Silmille riittää kyllä ihmeteltävää!





Ravintola on kuuluisa drinkeistään, joten niinpä mekin aloittelimme illan tutkimalla drinkkilistaa. Ruokatarjontaan päätimme tutustua tilaamalla kuuden ruokalajin tastingmenun "Siam Bay" (45 €).



Ensimmäisessä setissä Ponzu salmon in rice paper ja Octopus sashimi salad. Erityismaininta mustekalasalaatille, se oli aivan tajuttoman hyvää!


Seuraavana Roti Canai bread, keskellä Wasabi&orange prawns ja Baked salmon & mango salad. Wasabilla ja appelsiinilla maustetut ravut olivat tämän setin ykköset. Lohen kohdalla piti jo sanoa, että olimme aivan liian täynnä. Ehkä seuraavalla kerralla on syytä kiinnittää huomiota lounaan ja illallisen väliseen aikaan, nyt se oli aivan liian lyhyt!


Jälkiruoka onneksemme oli raikasta ja kevyttä! Mangosorbetti ja sen päälle loraus proseccoa. Hyvä päätös illan menulle.

Tänne haluan aivan varmasti tulla uudelleen. Joko tyhjemmällä vatsalla tai sitten keskittyen vain muutamaan lista-annokseen, jotka tällä tietämyksellä olisivat mustekalaa ja rapuja. 

Reval Café



Reval Café on useamman kahvilan ketju ja me päädyimme sunnuntaiaamun aamiselle Müürivahelle.




Näillä eväillä jaksoimme mainiosti laivalle ja kotimatkalle saakka. Varsinkin kun viimeisteli jo sinänsä tuhdin aamiaisen sitruunatortulla.....

Majoitus

Olimme varanneet Dream Stay - Town Hall Square Apartmentsin huoneiston. Ja kuten alussa jo kerroinkin, saimme huoneiston haltumme ja luovutimme sen tapaamatta yhtään ketään. Asunnon sijainti oli täydellinen, sisäänkäynti Raatihuoneen torilta. Kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, sauna. 67 neliötä kahdelle oli mielestämme varsin riittävästi.....





Sijainti, porraskäytävä ja oleskelutila olivat erittäin hyvät. Kahta naisihmistä ilahdutti myös se, että molempien makuuhuoneiden välittömässä läheisyydessä oli molemmilla omat wc-/pesutilat. Kaikki muu olikin sitten perin kulunutta, rähjäistä ja epämääräistä. Keittiössä oli ilmeisesti ollut vesivahinko ja parketti irtoili, wc:n ovea oli paikattu jesarilla, suihkun vesistä ei oltu ihan varmoja, että minne menivät, sänkyjen jouset tuntuivat selässä. Mutta sijainti ja hinta (kaksi yötä kahdelta 199 €) korvasivat muut puutteet. En kuitenkaan halua tänne toista kertaa.

Kotimatka



Kotimatka Megastarin loungessa sujui enemmän kuin rauhallisissa merkeissä. Siellä ei montaa matkustajaa ollut. 

Olimme reissuumme erittäin tyytyväisiä. Nyt taas näyttääkin siltä, että koronatilanne jälleen vain pahenee vähän joka suunnalla. Voi mennä aikaa seuraavaan irtiottoon.

Ja loppuun vielä sekalainen kokoelma kuvia Tallinnan kauniilta, mutta perin hiljaisilta kaduilta ja kujilta.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti