lauantai 8. helmikuuta 2014

Vuohenjuustopiiras - Tarte au Chèvre

Kirja-alennusmyyntihuumassa hankitusta Hans Välimäen kirjasta Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan päätin kokeilla helpon vuohenjuustopiiraan.


Piirasta varten tarvitset:

100 g voita
200 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
4-5 rkl kylmää vettä

Ja täytteeseen:

200g vuohenjuustoa
3 kananmunaa
2 dl créme fraichea
½ tl suolaa
mustapippuria
75 g emmentaljuustoa

Laita jauhot, suola ja kuutioitu voi monitoimikoneeseen ja pyöräytä murumaiseksi seokseksi. Koneen yhä käydessä lisää vesi ja anna pyöriä, kunnes taikinasta tulee yhtenäinen pallo. Sitten pallo kelmussa jääkaappiin lepäilemään noin puoleksi tunniksi.


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla (minä vaan voitelin vuoan). Kauli taikina levyksi tai ihan vaan painele käsin vuokaan niin, että se peittää myös reunat. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle. Sekoita kulhossa loput täytteen aineet ja kaada vuohenjuustoviipaleiden päälle. Tässä kohdin lipsahdin heittämään juustoraasteen jo mukaan, vaikka sen kanssa piti odotella ja ripotella vasta pinnalle. Tekevälle sattuu :) Tästä minun versiosta tuli melko juustoinen, koska paikkasin lipsahdustani ripottelemalla vielä extrajuustot piiraan pinnalle.



Sitten piiras uuniin ja paistetaan noin 30 min tai kunnes pinta on kullanruskea. Tarjotaan haaleana yrtein maustetun salaatin kanssa. Tai sitten ihan vain pelkiltään, kuten minä. Nam, hyvää!



Kirjasta lainattua: " Ranskan lukemattomista juustolaaduista vuohenjuustot kuuluvat suosituimpiin. Syynä lienee vuohenmaidon erityinen ominaismaku sekä laatujen runsaus: on pehmeitä yrttisiä tuorejuustoja, valkopintaisia homejuustoja ja kaiken huippuna ruskeapintainen vuoden vanha tomme de chévre Ranskan Alpeilta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti