lauantai 21. marraskuuta 2015

Iltapalaleivät - tonnikalaa ja avokadoa

Kappas vaan, jo toinen peräkkäinen reseptikokeilu Hella&Houkutus -blogista! Edellisen eli soija-hunajabroilerin löydät täältä, klik. Lomaviikon teemana kun on ollut tavararaivauksen lisäksi myös ruokavarastojen läpikäyminen, niin osuipa kaapista käteeni tonnikalapurkki. Ostan tonnikalaa todella harvoin, eikä ole minkäänmoista muistikuvaa, että mitä varten tämä nimenomainen purtilo oli hankittu. Mutta nyt siitä hankkiuduttiin eroon.


Tonnikala-avokadoleivät

4 viipaletta vaaleaa leipää
voita
1 prk tonnikalaa
1-2 rkl majoneesia
pala kurkkua
1 avokado
mustapippurirouhetta
babypinaattia
savujuustoa


Sekoita kulhossa tonnikala, majoneesi ja pieneksi pilkottu kurkku. Mausta mustapippurilla. Puolita avokado ja viipaloi puolikkaista toinen.


Kokoa leivät laittamalla pohjalle ensin tonnikalatahnaa, sitten avokadoviipaleita, pinaattia ja päällimmäiseksi muutama juustoviipale.


Kuumenna paistinpannu ja paista leivät voissa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Jotta juusto sulaisi paremmin, voit laittaa leipien päälle vaikka lautasen painoksi.


Tein kaksi leipää eli käytin neljä viipaletta, tonnikalaa jäi vielä aamiaisleipiinkin. Samoin toinen puolikas avokadosta. Hyvää oli, juuri sopiva iltapala siihen hetkeen, kun ei jaksa varsinaisesti kokkailla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti