torstai 12. toukokuuta 2016

Appenzeller-parsapiirakka


Kun yhdistää kaksi suurta ruokarakkautta, juuston ja parsan, niin eihän lopputuloksesta voi tulla muuta kuin herkkua! Parsa on parasta!!


Appenzeller-parsapiirakka

Pohja
1 pkt (400 g) valmista (Sunnuntai) ruisperunataikinaa

Täyte
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
350 g raastettua Appenzeller-juustoa
2 dl kuohukermaa
3 munaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 tl sormisuolaa

Parasta ennen -päiväyksiin kriittisesti suhtautumisesta jaksan aina muistuttaa, niin myös nyt. Kuohukerma oli avaamaton, ollut 4 asteissa jääkaapissa 20 päivää yli tuon maagisen purkkiin painetun päiväyksen. Hyvää oli, ei mitään vikaa. Sadannen kerran, luota aisteihisi!

Sitten piirakan tekoon. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.


Leikkaa pois parsojen puumainen kanta, kuoria ei tarvitse. Keitä parsoja kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä.


Levitä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle ja asettele parsat kauniisti piiraspohjalle. Tässä vaiheessa minä halkaisin parsat pitkittäin, niin sain täytettyä niillä koko piiraspohjan.


Sekoita munat ja kerma keskenään, mausta ja kaada seos parsojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin ja munamassa hyytynyt.Vähän salaattia seuraksi ja oiva ilta-/yöpala on valmis. Ja loput evääksi töihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti