maanantai 12. helmikuuta 2018

Kiireetön sunnuntaiaamu

Viikonlopussa ehkä parasta on kiireettömät aamut. Voi nukkua pitkään ja syödä aamiaista milloin huvittaa. Arkena en syö kotona mitään, herään ja singahdan matkaan. Junassa juon kupillisen kahvia ja varsinaisen aamupalan syön vasta toimistolla. Aikaa heräämisestä aamiaiseen kuluu parisen tuntia. Toisaalta se pari tuntia saattaa kulua viikonloppunakin tähän kiireettömään puuhasteluun......


Idean tämän sunnuntain kiireettömään aamupalaan sain Alkon uusimmasta Etiketti -asiakaslehdestä. Mikäli lehti on sinulle entuudestaan tuntematon, niin suosittelen nappaamaan sen Alkosta mukaan. Lehti sisältää ruuasta ja viinistä kiinnostuneelle paljon luettavaa.

Avokadoleipä uppomunalla
Etiketti 1/2018
4 leipää

2 avokadoa
1 tl sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria
4 viipaletta leipää (esim. vaaleaa maalaisleipää)

Uppomunat
4 munaa
1½ l vettä
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa

Kuori ja viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Riko munat omiin kuppeihinsa. Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja etikka. Anna veden porista keskilämmöllä ja pyöräytä vaikka kauhalla vesi liikkeelle kattilassa. Kaada muna varovasti veteen, pidä kupppia mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin kolme minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Huom! Keitä vain yksi muna kerrallaan.
Paahda leivät, asettele avokadon viipaleet leivälle ja kaiken kruunuksi uppomuna. Riko munaa sen verran, että herkullinen keltuainen pääsee hieman valumaan.


Uppomunat joko onnistuvat tai eivät. Kuvassa esimerkki jälkimmäisestä tilanteesta. Syy totaaliseen leviämiseen ja hajoiluun oli se, että en ole ihan vielä sinut uudehkon induktiolieteni kanssa ja veden kiehuminen lakkasi samalla, kun valutin munan veteen. Lopputulos on tässä. Ei siis kannatta masentua, jos muotovaliota ei heti tai aina onnistu saamaan aikaan. Ja tokihan tuon levinneen munankin voi käyttää, maku ratkaisee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti