sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Sakura Sushi

EDIT: toiminta päättynyt 3/2018


Työpaikkani toimisto sijaitsee minun näkökulmastani eteläisen Helsingin sydämessä, Punavuoressa. Sieltä, Albertinkadulta, löytyy myös tämä pikkuiruinen, sympaattinen Sakura Sushi, jonne poikkesin lounaalle. Lounas on tarjolla viikolla klo 11-15Aina silloin tällöin haemme täältä toimistolle lounaan, mutta onhan se sanottava, että ihan toista on istahtaa ravintolassa pöydän ääreen palveltavaksi, kuin vetäistä take away -laatikosta ruokaa konttorilla. Täällä palvelukin on ripeää, eikä lounastamiseen kulu kohtuuttomasti aikaa, kuten niin monessa muussa lähiseudun kuppilassa.


Aloitin lounaani herkullisella misokeitolla, jonka maksaa 2 € lounaan yhteydessä. Keittoa oli sitten mukava siemailla varsinaista ruokaa odotellessa.


Gyoza Sushi -annos sisältää nimensä mukaisesti sekä lihatäytteisiä, japanilaisia gyoza -nyyttejä, että sushia. Gyozaneja varten annoksesta löytyy vielä oma kastikkeensa normaalin soijan lisäksi. Annos on mielestäni lounasruuaksi melko hintava (14 €, misokeiton kanssa 16 €, kupillinen teetä sisältyy ruokajuomaksi), mutta koska maut ovat kohdillaan, niin silloin tähän herkkuun on sallittua sortua.Pikkuruisen ravintola sijainti Albertinkadulla on melko huomaamaton, vain yksi ikkuna juuri bussipysäkin kohdalla. Suosittelen poikkeamaan!

*******

EDIT: Pettymys oli kyllä suuri, kun ravintola lopetti toimintansa maaliskuun 2018 lopussa. Toivottavasti edes joku ehti juttuni perusteella siellä vierailemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti