tiistai 24. huhtikuuta 2018

Parsakaali pakkasesta pakkaseen

Lähiruokahuumassani olin ostanut hivenen reippaasti parsakaalta ja varastoinut sen pakastimeeni. Nyt oli etsinnässä resepti, johon saisin käytettyä mielellään enemmän kuin yhden pussillisen. Näin löytyi seuraava keitto.


Vihreä vuohenjuustokeitto
4 annosta

600 g parsakaalia
1 jauhoinen peruna
2 salotttisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl (rypsi)öljyä
8 dl kasvislientä
1 dl ruokakermaa
100 g salaattipinaattia
150 g vuohen tuorejuustoa (Chavroux)
1/4 tl mustapippuria
(ripaus sormisuolaa)

Sipulimäärät tuplasin, näytti niin pieniltä nuo omat sipulini. Tuorejuustoksi valitsin ruohosipulilla maustetun.

Pilko parsakaalin nuput, kuori ja pilko myös varsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipuleita 3-4 minuuttia kattilassa öljyssä.


Lisää parsakaalit, peruna ja kasviliemi. Anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia kannen alla.

Lisää pinaatti, kerma ja juusto. Anna kiehahtaa ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta mieleiseksesi. Olipa helppo!


Annoksen koristelin ruohosipulilla ja salaattimix siemenseoksella. Yhden annoksen söin ja loput päätyivät nyt uudessa olomuodossa takaisin pakastimeen odottamaan toimistoevääksi pääsyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti