perjantai 27. huhtikuuta 2018

Lumièren lounaalla


Olen talvilomalla, kuten ilmasta voi hyvin päätellä. Huhtikuun viimeinen viikko ja todellinen kevät eli lämpö antaa vaan odotella. Yhden lomapäivistäni vietin Helsingissä, kävin pitkällä, kiireettömällä lounaalla tyttäreni kanssa ja hain tyttärentyttäreni päiväkodista. Lyhyellä matkalla päiväkodista kotiin jouduimme raekuuron kouriin. Kyllä siinä vähän nauratti, kun sekä Mumu, että nalle kuorruttuivat yhtäkkiä pienillä "lumipalloilla". Mutta mennäänpä nyt sinne lounaalle!
Ranskalaisen keittiön herkkuja tarjoava Vin & Cuisine Lumière sijaitsee hivenen piilossa, Tennispalatsin toisessa kerroksessa, mistä varmastikin johtui se, että kiivaimpaan lounasaikaan puoliltapäivin ravintolassa oli hyvin tilaa.


Valitsimme lounaaksi Formule 2 -annoksen, joka sisältää pääruuan, lisukkeen, jälkiruuan sekä kahvin tai teen (13,50 €).  Ruoka-annokset tarjoillaan hauskoissa pulleissa kannellisissa lasiastioissa. En ole koskaan moiseen tarjoilutapaan törmännyt, mutta tarjoilija kertoi, että kyseessä on ranskalainen tapa.


Lounaslistalla on neljä päivittäistä vaihtoehtoa, joista tyttären valitsi uunilohta, inkivääripikkelöityä kurkkua ja riisiä (lämmin annos), oma valintani oli Cobb-salaatti (etualalla kuvassa). Lisukkeena tyttärellä vihreä salaatti ja minulla perunasalaatti.


Jälkiruokana meillä molemmilla oli listan mukaan sitruunakakkua ja vadelmaa, mutta mustikaltahan tuo näyttää!

Pidimme ruuasta todella paljon! Jos jotain kritisoisin, niin kritisoisin sitä, että salaatissani salaatin lehdet olivat jättisuuria ja veitsen käyttäminen pilkkomiseen tarjoiluastian muodosta johtuen oli haasteellista. Mutta eipä tuo siis ylitsepääsemätöntä ollut! Suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa lounaalle ja mielenkiinnolla vilkuilin myös á la carte -listaa, ei sekään hullummalta vaikuta. Luin myös, että ravintola tuo itse maahan ranskalaiset laatuviininsä, joten voisihan täällä poiketa joskus ihan vain lasillisella. Vaikka leffaillan yhteydessä, sillä ravintola todellakin on suoraan yhteydessä Finnkinon yäkerran aulaan.


Ikkunapöydässä istuen näköalamme oli perin urbaani, eikä erityisempää katseltavaa ollut. Keskityimme siis täysin viettämään äiti-tytär -laatuaikaa, ilman häiriötekijöitä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti