torstai 28. tammikuuta 2016

Ja sillä sipuli......

Perjantain ruokateema oli hyvin sipulinen..... Ja mikäpä siinä, kyllä sipuli sellainen herkku on, että ansaitsee oman illan!


Hillottu punasipuli

3 punasipulia
1 dl hunajaa
½ dl sokeria
2 dl vettä
½ dl omenaviinietikkaa
korianteria
mustapippuria
suolaa

Tätä ohjetta noudatettiin viitteellisesti. Sipuleita käytettiin kaksi, hunajaa ja sokeria ei lainkaan noin suurta määrää, mutta voita jonkin verran ja korianteri oli murskattuja korianterin siemeniä. Ohjeestahan ei selkeästi ilmene, että onko tarkoitus käyttää tuoretta vaiko mitä......




Sipulit viipaloidaan, kuullotetaan melko pehmeäksi voi-hunaja-sokeriseoksessa, lisätään vesi ja kiehautetaan. Vältä tarpeetonta kiehuttelua, hetki riittää. Lisää vielä etikka ja mausteet.


Hillottu punasipuli käy loistavasti lihan lisukkeeksi, mutta me nautimme sitä briejuuston kera. Kerrassaan toimiva yhdistelmä!


Sinihomejuustoiset sipulit

15 suunnilleen samankokoista, pienehköä keltasipulia
pari litraa vettä
2-3 kanaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
vähän suolaa
paketti sinihomejuustoa (Blå Castello)
hunajaa
voita

Lisukkeeksi
ruisleipäviipaleita
valkosipulinkynsiä
voita



Kuori sipulit ja keittele niitä tovi suolalla ja laakerinlehdillä maustetussa kanaliemessä. Ole varovainen suolan kanssa, sillä kanaliemikuutioissakin on jo valmiina suolaa. Ja kauanko keitellään? Niin pitkään, että sipulit ovat hivenen pehmenneet. Kaada liemi pois, mutta ota siitä 1-2 desiä sivuun.


Sulata juusto kuumaan kanaliemeen. Ja paistele sipuleihin hunaja-voissa hieman väriä pintaan.



Siirrä sipulit uunivuokaan, kaada juustoliemi päälle ja tyrkkää koko komeus 150 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.



Paista ruisleipäviipaleita voissa, jossa on reippaasti pilkottua valkosipulia. Nostele sipulit tarjolle leipäviipaleiden päälle ja kauho juustolientä kastikkeeksi. Olipa hyvää! Mietimme, että nämäkin sipulit sopisivat hyvin lisukkeeksi tai jos niitä jää jäljelle, niin käyvät hyvin keiton tai pastakastikkeen pohjaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti