maanantai 21. toukokuuta 2018

Helteinen äitienpäivä


Äitienpäivää vietettiin tänä vuonna huikeassa hellesäässä! Helle oli jo muutaman päivän meitä hellinyt ja jatkui edelleen, aivan käsittämätöntä! Perheemme on ollut vähän huono viettämään tätä päivää, mutta nyt kokoonnuimme äidin ja siskojeni kanssa kotiini. Lupasin tehdä ruokaa, kunhan kukaan ei kitise pihani kunnosta :) Äidilläni on superkaunis ja aina siisti puutarha, hänelle tämä saattoi olla hivenen vaikea tilanne..... Pihani oli ehkä pahimmillaan, koska tapanani ei ole haravoida, kuivuneet lehdet vain rapisivat lempeässä tuulessa. Muutamassa päivässä ne ovat nyt jo jääneet kasvavan nurmikon alle ja kunhan vetäisen kesän toisen kierroksen ruohonleikkurilla, on siivottomuus muisto vain. Ilman haravointia.


Haravointi on turhaa, kokkailu ei. Siispä ruuan pariin. Tarkoitukseni oli valmistaa alkuun kampasimpukoita hyväksi todetulla reseptillä, jonka löydät täältä, klik. Kävi sitten vaan niin, että kotikaupunkini kummankaan jättimarketin valikoimiin kampasimpukat eivät kuuluneet edes pakasteina. Kuulin sitten myöhemmin, että jossain pienemmässä K-Supermarketissa olisi saattanut olla, mutta ihan oikeasti en jaksanut kuluttaa aikaa tähän tämän enempää. Ja ostin sitten scampeja. Muutoin menin samalla ohjeella.

Aivan kuten jäiset kampasimpukat, myös scampit (jättiravun pyrstöt) on hyvä ottaa vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin hitaasti sulamaan. Sulaneista äyriäisistä kosteus on helppo painella keittiöpyyhkeeseen, talouspaperi vaan tuppaa ikävästi tarrautumaan kiinni. Ravunpyrstöistä pitää muistaa poistaa suoli.Äläkä pihistele kuorrutteen kanssa, se on taivaallista (kävin lusikoimassa loput suoraan pelliltä suuhuni. Nam.).
Pääruuaksi valmistin keväistä bravuuriani, parsa-korvasienirisottoa. Risoton suhteen muista vanha sääntö, ruokailija odottaa risottoa, risotto ei ruokailijaa. Vieraat siirtyivät samppanjalasien kanssa keittiöön seurakseni, kun kypsentelin risottoa.


Tarjoamaani jälkiruokaa valmistin ensimmäistä kertaa, mutta tuskin viimeistä. Helppo ja näyttävä, kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Kuohuviinihyytelö
Viini -lehden erikoisnumero KuohuViini
4-5 annosta

4 liivatelehteä
vettä
1 dl kiehuvaa vettä
2-3 rkl sokeria
3 dl kuohuviiniä
marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)


Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sekoita sokeri kiehautettuun kuumaan veteen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sokeriveteen. Sekoita kuohuviini ja liivateseos huolellisesti keskenään. Laita laseihin muutamia marjoja ja kaada kuohuviiniliemi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli. Koristele hyytelöt marjoilla. Halutessasi voit tarjota lisänä myös kermavaahtoa. Minä en halunnut.


Erittäin kaunis ja raikas jälkiruoka. Näyttävyyteensä nähden helppo valmistaa. Hyytelön seurana lasilliset kuohuviiniä. Samaa, mitä jälkiruokaankin käytettiin.


Äitienpäiväkahvit juotiin vanhoista Arabian kupeista. Happyhamsterilla näitä puhalluskoristeisia kuppeja riittää......


Viikonlopun kukat Hortensiasta. Tuoreita kukkia pitää olla aina. Tapa on periytynyt myös tyttärelleni ja siellä myös perheen 2-vuotias saa usein oman perjantaikukan huoneeseensa.

Sellainen äitienpäivä meillä tänä vuonna. Mahtava päivä auringossa, hyvässä seurassa, hyvää ruokaa ja sampanjaa. Meiltä ei puuttunut mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti