Jääkaapissa oli jo viikon verran pyörinyt pussillinen maa-artisokkia ja kun lehtiläjästä nousi pintaan Hesarin kk-liite 10/2012 kera muhennetun maa-artisokkaohjeen, niin selvä merkkihän se oli! Tuoreempaa antia oli Hesarin Ruokatorstai tämän vuoden pääsiäisen tienoilta, olin oikein kääntänyt lehden auki piparjuuri-juustotahnalla kuorrutetun lohen kohdalta ennen kuin lehti katosi lehtikorin syövereihin.....
Eli lähdetään liikkeelle lisukkeesta. Muhennettuja maa-artisokkia varten tarvitset:
500 g maa-artisokkia
40 g voita
3 dl maitoa
1 dl kermaa
2 tl suolaa
½ punttia lehtipersiljaa
Kuori maa-artisokat, pilko ne samankokoisiksi paloiksi ja laita kylmään veteen odottelemaan. Sulata voi kattilassa ja kuullota maa-artisokkia muutama minuutti, jonka jälkeen lisäät maidon. Kiehuttele nelisen minuuttia ja lisää kerma. Hauduta maa-artisokat hissukseen kypsiksi, lisää suola ja lopuksi lehtipersiljan silppu.
Sitten lohen kimppuun. Piparjuuri-juustotahnalla kuorrutetun lohen ainekset:
600 g lohifileetä
1 tl suolaa
nokare voita
1½ dl raastettua parmesaanijuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
3-4 rkl raastettua piparjuurta
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi sokerilla, sitruunalla ja suolalla maustettua ranskankermaa. Tämän jätin kylläkin nyt tekemättä....
Leikkaa lohi annospaloiksi tai jätä leikkaamatta, jos pala mahtuu kokonaisena pannulle. Ripottele suola pinnalle, heitä voinokare kuumalle pannulle ja lisää lohi nahkapuoli alaspäin. Paista noin 3 min, kunnes nahka on ruskistunut. Sitten lohi siirretään leivinpaperin päälle uunipellille. Ja uuni kuumentumaan 225 asteiseksi.
Sekoita parmesaaniraaste, tilli, piparjuuri ja oliiviöljy keskenään ja levitä näin syntynyt tahna lohen päälle. Piparjuurta voit laittaa oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Ja ellet jaksa sitä itse raastaa, niin valmista raastetta myydään tuubeissa.
Tätä ruokaa teen ehdottomasti uudelleen!
Ja olihan minulla nimipäivätkin. Äiti toi ruusuja. Ihanat ovat, kiitos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti