lauantai 14. maaliskuuta 2015

Blineillä Lasipalatsissa

Jo vuosikausia olemme työporukan kesken juhlistaneet valmistuneita tilinpäätöksiä blineillä. Useamman kerran Lasipalatsissa ja pari edellistä kertaa Saslikissa. Viimeinen Saslik -kokemus oli kylläkin sen sorttinen, että päätimme palata Lasipalatsin antimien äärelle. Emmekä katuneet!Olen aina pitänyt Lasipalatsin meiningistä. Perinteistä, mutta ei kuitenkaan liikaa. Tyyliä ja tunnelmaa, loistava sijainti. Alkuvuoden bliniviikot (2.4.2015 saakka) ovat klassikko, mutta mieli tekisi myös loppukevään parsaviikoille tai syksyn poroviikoille. Mutta nyt siis kuitenkin blineille!


Kyllähän me kaikki tiesimme jo mennessämme, että mitä otamme. Syö blinejä niin paljon kuin haluat, kehottaa ruokalistakin. Voin kertoa, että ilman alkuruokaa kaksi on sopiva määrä.


Lisukkevaihtoehtoja on kaikkien makuun, suurin osa meistä päätyi valitsemaan kuuden lisukkeen setin, joka sisältää muikunmädin, sipulin ja smetanan lisäksi graavilohitartaria, metsäsienisalaattia, marinoitua sipulia, vuohenjuustokreemiä ja punajuuri-omenasalaattia, katkarapuskagenia sekä venäläisiä suolakurkkuja hunajalla (29,50 €).


Alkumaljat kilistelimme samppanjalla ja ruokaviiniksi valitsimme teemaviikon suosituslistalta Schloss Schönborn Riesling Trockenin Saksan Rheingaun alueelta (49 € plo). Kaikki bliniviikkojen suositusviinit tulivat tältä samalta tuottajalta. Kuiva, raikkaassa tuoksussa vihreää omenaa, sitruunaa, limeä ja aprikoosia, tuoksua mukaileva maku erittäin hapokas ja mineraalinen. Aivan loistokumppani nauttimallemme ruualle. Tämä viinihän sitten löytyy myös Alkosta, eikä hintakaan (11,99 €) päätä huimaa. (Miten muuten juuri nyt taas vähän nyppiikin tämä ravintolahinnoittelu......) Ja tokihan blini snapsin vaatii! Mutta siis todellakin vain yhden, enemmästä ei hyvä seuraa. Tarjolla olisi ollut talon omia maustesnapseja, mutta me kallistuimme jääkylmän kossun kannalle.


Ja hyvät kekkerithän päätyvät aina jatkoille, tosin ikä tai mikä lieneekään, on tehnyt tehtävänsä myös tässä yhteisössä ja Loisteen hissiin nousi vain puolet porukasta. Jatkoilijatkin suunnistivat kotiin viimeisen IC-junani lähtöaikaan, joten aamulla toimistolla oli ihan työtehoista väkeä paikalla. Ensi keväänä taas uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti