sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Paahdettuja kirsikkatomaatteja


Arjen Timantteja -blogista oli juttu Kotiblogit -lehdessä ja kauniit kuvat pysäyttivät minut tämän ohjeen äärelle. Mielenkiintoni heräsi, sillä en pidä aurinkokuivatuista tomaateista, mutta pitäisinkö uunissa paahdetuista? Sitähän pitää kokeilla. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä, klik.


Kirsikkatomaattiherkku

500 g kirsikkatomaatteja
1 tl yrttisuolaa
6 kuorittua valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl oliivi- tai rypsiöljyä


Fiskarsin tomaattiveitsi on ihan e-h-d-o-t-o-n !


Puolita tomaatit ja aseta ne uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Kuivaa tomaatteja 75 asteisessa uunissa 4-6 tuntia. Anna jäähtyä uunipellilllä.


Näin sanoo ohje, mutta minä tein niin, että kun en neljän tunnin jälkeen enää jaksanut valvoa, sammutin uunin ja annoin tomaattien tekeytyä jälkilämmössä yön yli. Hyvältä näytti aamulla!Sekoita öljy, yrttisuola, basilika ja oregano. Minulla ei ollut varsinaista yrttisuolaa, joten käytin tähän limellä maustettua suolaa.Asettele lasipurkkiin kerroksittain tomaatit ja muutamaan osaan siivutetut valkosipulit. Täytä purkki öjyllä ja säilytä viileässä.


Vanha Riihimäen Lasin purkki oli vähän suuri tähän tarkoitukseen, mutta haitanneeko tuo.....


Tomaateillehan ei nyt oikein viiniä voi vinkata, mutta kokkailuviininä oli ihana argentiinalainen Pascual Toso Cabernet Sauvignon 2013 (11,95 €). Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, tummakirsikkainen, mausteinen, tamminen, lämmin. Tämä oli ihan niin minulle tarkoitettu, että ei voisi paremmin olla. Hintakin oli siinä mielessä ilahduttava. Viini -lehti on kanssani samoilla linjoilla antaen neljä tähteä (=harmoninen, laadultaan erinomainen) ja kehuen edulliseksi ostokseksi.

Loppuun kuvia uuden kameran hämäräkuvausominaisuuksien kokeilusta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti