Kirppislöytöjä voi käyttää moneen. Tässä vanhaa Arabiaa uusiokäytössä. |
Murskatut perunat
6 annosta
6 annosta
6 kpl perunoita
1 rkl valkosipulijauhetta
suolaa
mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
½ dl tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia
Ota muki tai lasi ja paina perunoita keskeltä littanaksi. Mausta. Minulla ei ollut valkosipulijauhetta, vaihdoin sen kuivattuun valkosipulirouheeseen.
Paahda perunoita uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin ruskean värin. Nosta lautaselle, lisää päälle tuoreet yrtit. Ja lisää mausteita, jos tuntuu olevan tarpeen. Mietin, että ehkä seuraavalla kerralla laitan perunoiden päälle vielä jotain maukasta juustoraastetta...... Slurps.
Avokadodippi
½ dl turkkilaista jogurttia
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl silputtua valkosipulia
suolaa
mustapippuria
Kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi kastikkeeksi. Enkä lainkaan ymmärtänyt tuota 1 tl valkosipulia, vaan laitoin kokonaisen pullean kynnen.
Tämä oli niin järkyttävän hyvää, että pakko tunnustaa, miten kauhoin dippiä suoraan kiposta......
Rapeat kalapalat
3 annosta
3 annosta
500 g turskaa tai muuta vaaleaa, kiinteää kalaa
2 dl pankojauhoja (japanilaista korppujauhoa)
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
sitruunasiivuja
Leikkaa kala sopivan kokoisiksi paloiksi. Riko kananmuna kulhoon ja haarukalla sen rakenne. Laita toiseen kulhoon suolalla ja mustapippurilla maustetut pankojauhot.
Kasta kalapala ensin kananmunaan ja kierittele sitten pankojauhoissa. Paista paistinpannulla runsaassa voissa, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta palat sitruunalla ja tarjoa välittömästi.
En oikein päässyt sinuksi turskan kanssa. Siihen on varmaan ainakin osittain syynä se, että paikallisen Prisman kalatiskissä oli enää pienet, mutta paksut jämäpalat jäljellä. Piti olla tarkkana, että kala kypsyy, mutta kuorrute ei pala. Yksi pala päätyi raakana roskiin :( Seuraavalla kerralla keskityn kalavalintaan tarkemmin.
Ja sitten vaan kootaan tästä kaikesta makoisa annos. Evästä riitti vielä seuraavaksi päiväksi toimistollekin, peruna tuntui jopa paranevan uudelleenlämmittämisestä, vaikka sitä vähän epäilin.
Oi, vasta nyt huomasin että olit testaillut tätä :) kiva että maistui!
VastaaPoistaTodentotta maistui! Mutta todellakin kalan valintaan pitää keskittyä paremmin. Erityisesti näitä perunoita on kaveripiirissäni testailtu laajemminkin. Kiitos ohjeesta!
Poista