sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Uusi aika - uusi kamera


Siinä se on, uusi kamera! Olen ollut vuosia, jopa vuosikymmeniä hyvin uskollinen. Canonille. Pieni sekä käsilaukkuun että farkkujenkin taskuun sujahtava Canon Ixus on tuottanut yllättävän laadukkaita kuvia, kunhan vain olosuhteet ovat olleet optimaaliset eli valoa riittävästi. Tämä pikkumusta on jo toinen Ixukseni, edellisen (joka oli myös pinkki, sehän on hyvin olennainen tieto....) tuhoksi koitui hyvinkin perinteinen suomalainen juhannustapahtuma eli veneestä putoaminen. Eipä siitä sitten sen enempää......


Talven mittaan hämärissä ravintolasaleissa vietettyjen iltojen aikana on valokuvien suoranainen pimeys alkanut hivenen ärsyttämään. Salamaa en halua käyttää, koska silloin ruokakuvista vasta kamalia tulee..... Salaman käyttöä vältän myös siitä syystä, että en halua häiritä kanssaruokailijoita salamavalon räiskeellä. Yllättäen näissä tilanteissa on apu tullut puhelimen kamerasta. Jostain syystä Lumian hämäräkuvausominaisuudet ovat olleet kameraa paremmat.


Järjestelmäkamerat vaikuttavat hyvin kookkailta ja monimutkaisilta. Ja kyllähän niillä varmaan kotona kuvaisi, mutta miten niitä raahaisi mukana ruokaretkillä? Mietin, että ehkäpä mikrojärjestelmäkamera olisi vastaus ongelmiini. Stockmannin verkkokaupassa pyörittyäni päätin, että nyt sen hankin ja tuumasta toimeen..... Saas nähdä, miten kuvat uudella Nikon 1 S1:llä onnistuvat! Mukava lisä on se, että Nikon järjestää kameran ostajille kolmen tunnin ilmaisen kurssin...... Sinne todellakin menen :) Kaverit jo varoittelevat, että hurahdus saattaa olla tuloillaan ja todennäköisesti hyvinkin pian siirryn haaveilemaan astetta järeämmästä kalustosta...... Noh, mennään askel kerrallaan, enkä aio myöskään Canonia ja Lumiaa hylätä. Niillekin on aikansa ja paikkansa, mutta seuraava blogijuttu on kylläkin kuvattu uudella kaverilla!

2 kommenttia:

  1. Onpa se söpö! Meillä on musta vastaava ja sillä saa kyllä melkoisen kelpoisia kuvia, jos ei täysiveriseen järkkäriin ole tilaa tai viitsi kantaa.

    VastaaPoista