torstai 28. joulukuuta 2017

Mitäh? Lapsi täytti kolkyt


Näinhän tässä on sitten päässyt käymään, että kuopuksenikin saavutti 30 vuoden iän jo lähes kaksi kuukautta sitten. Hän näyttää edelleen 15 -vuotiaalta ja joutuu jopa apteekissa todistamaan ikäänsä. Nauttikoon kuitenkin nyt, vielä se tulee hänellekin aika, kun papereita ei kysellä!

Ravintola Aunessa lounaalla


Tätä merkittävää tapahtumaa lähdimme koko suvun voimin juhlimaan Turkuun. Kaksiosainen tapahtuma alkoi perheen ja lähisuvun yhteisellä lounaalla ravintola Aunessa. Kodikas gastropub ihastutti meidät kaikki ruualla, miljööllä ja ennenkaikkea PALVELULLA!


Alkuun jokaisesta pöydästä löytyi ravintolan valikoimista koottu tapaslajitelma. Oi, mitä herkkuja! Kaikki tuli tarkkaan syödyksi ja jos johonkin pöytään oli jotain jäämässä, niin naapuripöytäläiset sen nappasivat. Tästäkin syystä oli todella mainiota, että seurueellamme oli käytössä oma viiden pöydän tila......


Pääruuat olimme tilanneet etukäteen, jokaiselle mieltymystensä mukaan. Lautaseltani löytyi seurueemme ehdottomasti suosituin valinta eli Kolmen juuston burgeri (16 €). 180 g naudan jauhelihapihvi, Mustaleimaa, cheddaria ja Castelloa. Sekä täydellisen rapeita perunaveneitä. Slurps!


Naapuripöytäläisten kanssa nautin loistavan Malbecin, siitä tämä kuva muistutuksena. Parlez Vous Malbec Ranskasta, 100% Malbec. Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, mustaherukkainen, mansikkainen, hennon hilloinen, lakritsainen ja jälkimaussa mausteisuutta. Ikävä kyllä löytyy ainoastaan ravintolamyynnistä, maahantuojana Hartwa-Trade Oy. Yritän painaa etiketin aivojeni sopukoihin tai sitten lähetän painostusviestejä maahantuojalle, jotta tämä löytyisi joskus Alkon hyllystä.

Ruokailun jälkeen siirryimme ravintolan etuosan viihtyisään baariin nauttimaan vielä lasillisista sekä muuten vallan erinomaisesta Irish Coffeesta! Ja kuten alkuun jo mainitsin, Aune on erittäin kotoinen, olohuonemainen ravintola. Sisustus tukee tätä tunnelmaa ja meitä perheen tavarankerääjiä ja kierrättäjiä viehätti kovasti se, miten vanhoja esineitä oli hyödynnetty sisustuksessa. Veikkaan vahvasti, että tästä tulee meidän uusi suosikkiravintolamme Turussa!


Iltabileet ystäville (perhe ja suku edelleen mukana) olivat juhlapäivän toinen osio. Tätä varten oli varattu toisesta ravintolasta tilat ja tyttäreni oli itse valmistanut tarjottavat noin 40 hengelle. Hän muistutti, että varmasti mainitsen, miten sekä minä, että siskoni miehensä kanssa saavuimme jo edellisenä iltana heille kotiin ruokatalkoisiin, mutta kyllähän päivänsankari itse oli pääkokkina!"Tilaustyönä" tyttäreni oli pyytänyt mummiltaan hämäläistä näkkileipää ja kummisedältään kotijuustoa. Paolan pastasalaatti, couscous-salaatti sekä halloumi-vihersalaatti tehtiin talkoilla. Reseptit löydät linkkien takaa.


Kakkujen osalta talkooväki astui syrjään ja antoi mestarille tilaa. Tyttäreni tekee taivaallisia kakkuja, niin suolaisia kuin makeitakin. Suolaisina pöydässä oli härkä- ja lohikakut. Kuvassa kukin koristeltu graavilohikakku. Reseptejä näihin ei luonnollisestikaan ole, koska kakut syntyvät usein vähän fiilispohjalta, eikä mitään kirjoiteta muistiin.


Ja tässä lähikuva vadelma-valkosuklaakakun koristeluista. Kakku oli vähintäänkin niin herkullinen, miltä näytti!

Sen haluan vielä mainita, että pöytää koristavat ilmapalloasetelmat oli hankittu Uskomattomasta Pallopuodista. Pallot kestivät juhlien tuoksinassa hyvin ja tyttäreni kierrätti ne vielä toisiinkin juhliin. Pallokimput päätyivät ystävän lapsen syntymäpäiväjuhliin ja numeropallot löysivät tiensä FB-sivuston kautta tuntemattoman kolmekymppisen syntymäpäiväjuhliin seuraavana viikonloppuna.

Yöpaikkana Scandic Julia

Meitä oli iso joukkio, joka yöpyi Scandic Juliassa. Myös tyttäreni ja hänen puolisonsa, niin sitten pääsimme nauttimaan vielä seuraavana aamuna yhteisestä aamiaisesta. Tosin perheemme baarikärpäset olivat kovin väsyneitä...... Mutta meille varttuneemmalle väelle kyllä pekonit ja munakkaat maistuivat!Huoneet olivat viihtyisät ja varsinkin minulle osui huikea näköala. Yleiset tilat olivat valitettavan kulahtaneita. Lasten leikkinurkkauksen lelut kuluneita ja rikkinäisiä. Aulan nojatuolien pinnat rikkinäisiä. Ehkä niille olisi jo syytä tehdä jotain!

Juhlat juhlittiin onnistuneesti ja yritän edelleen totutella ajatukseen siitä, minkä ikäisiä lapseni todella ovat.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti