perjantai 7. heinäkuuta 2017

Juustoinen sunnuntai

Aurinkoinen sunnuntai. Vähän kirppistelyä niin koti- kuin naapurikaupungissakin ja sitten kokkailua. Mikäpäs sen parempi tapa viettää vapaapäivää. Rakastan juustoa, salviaa, enkä nyt valkoviiniinkään yliolkaisesti suhtaudu, joten pitihän tämä resepti kokeilla.


Juustopasta eli käsespätzle
Kodin Kuvalehti 2/2017
2 annosta

400 g pastaa
2 isoa sipulia
2 + 1 rkl voita
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 ruukku salviaa
1½ dl valkoviiniä
250 g voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)


Viipaloi sipulit renkaiksi ja kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola ja paistele keskilämmöllä noin vartti, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sivuun odottamaan.


Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Valuta. Laita pannulle 1 rkl voita, salvian lehdet (vähän silppusin) sekä keitetty ja valutettu pasta. Paista muutama minuutti ja siirrä sivuun.

Laita pannulle seuraavaksi valkoviini ja juustoraaste. Sekoittele, kunnes juusto sulaa ja yhdistä sitten kaikki samaan kattilaan. Kuumenna ja nauti.


Pastana tällä kertaa jämiä eli noin puolet spagettia ja puolet leveää nauhapastaa, erilaisuus toimi oikein hyvin. Ihana salvia maistui juuri sopivasti. Namskis!


Viininä tuttu ja turvallinen Leth Duett Riesling & Veltliner 2016 (10,98 €), kavereiden kesken "Letti". Kuiva, hapokas, limettinen, viheromenainen, kypsän aprikoosinen ja kevyen mineraalinen juoma Itävallasta. Monikäyttöinen viini hetkeen kuin hetkeen ja yleensä löytyykin jääkaapista valmiiksi viilennettynä. Kannattaa panna merkille, että Viini -lehti antaa tälle neljä tähteä (=harmoninen, laadultaan erinomainen) ja kehuu vielä edulliseksi ostokseksi. Mitä se toden totta onkin!

Happyhamster haluaa ehdottomasti vielä lopuksi kertoa, että mitä upeuksia löytyi kirpputoreilta!


Kimara-kirppis, Riihimäki. Kaksi Arabian kulhoa, yhteensä 20 €. Näitä on eri väreissä jo entuudestaan ja käyttöön menevät, kuten ne aikaisemmatkin.


Hyvinkäällä Willan kirppikseltä löytyivät nämä kolme viinamittaa ja ravintolahopeinen, ehkä jääpala-astia, naurettavalla 5,60 euron yhteishinnalla. Ja kyllä, on myönnettävä, että Happyhamsterilla oli viinamittoja jo entuudestaan, eri kokoisia, mutta kun halvalla sai......


Willan kirppiksellä on myös erillinen vanhan tavaran liike, shop in shop -meinigillä, Vanhan tavaran funktio. Sieltä löysin tämän täydellisessä kunnossa olevan pyyheliinan 6 eurolla. Hyvä ostos. Sekin! Olen ylpeä Happyhamsterista, hankinnat pysyivät aisoissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti