sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Pop up naapurista

Naapurikaupungissa Hyvinkäällä toimiva Medicin Man eli tuttavallisemmin Medari ilahduttaa meitä tänä kesänä ravintola-nightclub Graniitin tiloissa toimivalla pop up -ravintolalla. Piristys kotikaupungin ravintola- ja erityisesti ruokaravintolatarjontaan otetaan ilolla vastaan, joten ystävän kanssa suunnistimme katsomaan, mistä oikein on kyse.


Pop up -listalta löytyy ruokien lisäksi myös kokeilemisen arvoisia cocktaileja. Niillä aloitimme. Negroni on tällä hetkellä erittäin suosittu drinkki ja olen sitä itsekin sekoitellut, kokeilusta voit lukaista täältä, klik. Negronin suosio saattaa liittyä vallalla olevaan ginin voittokulkuun, ehkä. Ginin lisäksi juomassa on punaista, makeaa vermuttia sekä camparia. Yhtä paljon jokaista. Pidän ginistä ja pidän camparista, joten miksipä en olisi pitänyt myös tästä. Helsingin cocktailbaarien hintoihin verrattuna kaikki drinkit maksoivat maltillisesti 8,50 €. Kiitos siitä!Varsinaisia alkuruokia listalla oli vain yksi, joten valinta oli helppo. Tuna cakes (8,50 €), rapeita, chilillä ja sitruunaruoholla maustettuja tonnikalapalloja, chilikastiketta, aiolia ja korianteria. Hetken pelkäsin, että annos on makuuni liian tulinen, mutta siirsin näkyvillä olevat chilit sivuun ja pääsin nauttimaan todellisesta makujen ilotulituksesta! Oikein herkullinen annos!


Ruokavalintojen suhteen olimme jälleen kerran liikuttavan yksimielisiä, joten myös pääruoka oli molemmilla Parmesan Chicken (17,80 €). Leivitettyä broilerin fileetä, pico de calloa (=tuore salsa), limeaioilia ja parmesan lankkuperunoita. Annos oli VALTAVA! Onneksi olin, toisin kuin ystäväni, syönyt melko kevyen lounaan. Tämän annoksen kohdalla epäilin ensin, että se olisi aivan liian kuivakkaa, mutta olin väärässä. Maut olivat kohdillaan, vaikka en mitenkään jaksanut kaikkia perunoita syödäkään.


Viinilista oli Jacob's Creek -painotteinen. Samalta tuottajalta sekä kolme valkoista, että kolme punaista. Päädyimme Rieslingiin. Kaikki nämä viinit oli hinnoiteltu suht maltillisesti, 24 cl maksoi 12 € ja pullollinen  35 €. Alkosta kyseinen tuote irtoaa juuri ja juuri kympillä (9,99 €), että olihan siinä nyt kuitenkin käytetty kolmen kertotaulua, mutta silti ravintolahinnaksi sieltä suht edullisesta päästä. Kuiva, hapokas, sitruksinen, limettinen, kevyen yrttinen ja hennon mineraalinen juoma oli helppo, ei mitään suuria tuntemuksia suuntaan tai toiseen herättävä. Viini -lehti antaa kaksi tähteä (=sopusuhtainen kokonaisuus) ja moittii kalliiksi.


Ympyrä sulkeutui, emme jaksaneet syödä jälkiruokia eli pureskeluun ei voimat riittäneet, ainoastaan nielemiseen, joten päätimme illallisemme drinkkilistan antimilla. Tilasin itselleni Salty Caramel Mule -drinkin ja nam, miten se olikin makoisaa! Aineksina suolakaramellivodkaa (en ollut moisesta ikinä kuullutkaan), limemehua ja inkivääriolutta (ginger beer tai ginger ale). Stolichnayan oma Stoli -muki toi esillepanoon hauskaa vaihtelua.


Stolichnaya Stoli Salted Karamel (23,94 €) löytyy myös Alkon valikoimista. Ehkä sitä pitää hankkia, koska olisin halunnut kokeilla vodkan myös jääkylmänä snapsina. Nyt en arvannut, sillä aamulla oli oltava pirteänä autoilijana liikenteessä!

Kaikenkaikkiaan kokemus oli niin hyvä, että aion mennä kesän aikanaan uudelleenkin syömään. Varsinkin marokkolaiset lihapullat jäivät mieltä kaivelemaan ja jälkiruokalistahan on tosiaankin tyystin korkkaamatta. Pop up on avoinna keskiviikosta torstaihin klo 17-22, perjantaisin klo 15-23, lauantaisin klo 12-23 ja sitten sunnuntaista tiistaihin suljettuna. Avoinna koko kesän, kertoo Graniitin nettisivut, mikä se kesän mitta sitten onkaan......Tuulinen ja vähän viileä ilta aiheutti sen, että alkuillasta terassi ammotti tyhjyyttään. Tyhjyys saattaa osittain myös selittyä sillä, että ihmiset eivät ole ihan tietoisia aukioloajoista. Normaalistihan ruokapuoli palvelee vain viikolla lounasasiakkaita ja yläkerran yökerho viikonloppuisin nuorta juhlijakuntaa. Toivottavasti Medarin pop up tuo elämää terassille myös aurinkoiseen aikaan :)


Illan musiikkikin tuli Hyvinkäältä. Duo Mica ja Anssi ovat Hyvinkää-Riihimäki -akselilla ja vähän muuallakin kovinkin tuttu kokoonpano. Laajasta ohjelmistosta löytyy biisejä makuun kuin makuun.

2 kommenttia: