lauantai 29. heinäkuuta 2017

Kesäretki vol. 3 Tallinnaan Aperolille

Muutamia viikkoja ennen kesälomamme alkua päätimme yhdessä työkaverini kanssa lähteä päiväretkelle Tallinnaan heti ensimmäisellä lomaviikollamme. Eikä tietenkään alunperin ollut Aperolit mielessä lainkaan (tai ehkä ihan vähän), vaan ihan vain aurinkoinen hengailupäivä :)


Lähdimme molemmat ensi kertaa matkaan Tallink-Siljan uudesta terminaalista, Länsiterminaali 2, ja on kyllä sanottava, että leuat loksahtivat. Aivan kuin olisi lentoasemalle tullut! Hillitön pytinki. Toisaalta jostakin luin, että 35 000 matkustajaa päivän aikana kulkee Helsinki-Tallinna välin eri varustamojen alusten kuljettamina, niin kyllähän siinä toimivuuden vuoksi tilaakin tarvitaan. Mutta silti oli leuat lattiassa :) Kolmella kympillä Megastarilla Tallinnaan ja takaisin, menopaluu -junalippu Riihimäeltä Helsinkiin maksaa saman, joten eipä ihme, että matkalaisia riittää! Uusi Megastar -alus oli myös positiivinen kokemus. Vanhaan tuttuun tyyliin ryysimme siirryimme rivakasti valtaamaan paikkoja, mutta se oli turhaa. Vaikka väkeä oli VALTAVASTI, niin tilaa oli riittämiin. Baari- ja ravintola-alueet, jonne itsemme parkkeerasimme, olivat siistit ja viihtyisät. Sisustukseen oli selkeästi panostettu ja todella näkyi, että  alansa huippu, sisustusarkkitehti Vertti Kivi oli ollut asialla. Plussaa siitä!


Laivalla nautimme ensimmäiset Aperolit. Tarjouksen houkuttamina...... Tarjouksien kanssa kannattaa kyllä olla tarkkana. Aina ei saa sitä, mitä tilaa. Aperol Spritz 5,90 €, kaunis lasi, houkuttava mainos, joten ei kun tilaamaan. Hämmästykseni oli melkoinen, kun sain kuvassa näkyvän juoman  pienessä, arkisessa lasissa 7 eurolla. Mikä meni pieleen? Tarjous oli voimassa RAVINTOLASSA  ja me olimme BAARISSA. Hmmm, mikä on ravintolan ja baarin ero? Olimme perimmäisten kysymysten äärellä!!!!


Lounaalle päädyimme tuttuun ja hyväksi havaittuun italialaiseen Controventoon. Olen ruokaillut täällä muutamankin kerran, sekä työkavereiden, että perheen kanssa. Jokaiselle löytyy taatusti jotakin! Löydät ravintolan vanhasta kaupungista, viehättävältä Katariina Käik -kujalta, vaikka virallinen osoite onkin Vene 12.


Ja millä aloitimme? No tietenkin Aperolilla! Tämä jo näytti ja maistui siltä, miltä kuuluukin. Olimme oikein tyytyväisiä. Kuten olimme tyytyväisiä myös ruokiimme, joista kuvat seuraavana.

Alkuruokina Vitello Tonnato eli vasikkaa tonnikalamajoneesin kera (11,80 €) sekä Bruschetta (5,50 €). Pääruokina Tortelloni al burro e alla salvia eli ricotta- ja pinaattitäytteisiä tortelliineja salvia-voikastikkeessa (14,50 €) sekä Melanzane alla parmigiana (9,90 €), joka on ikäänkuin lasagne, mutta tehty munakoisosta. Kuten sanottu, kaikki oli herkullista, mitä nyt oma tortelliiniannokseni ehkä vähän liian pieni.....Ja minähän en olisi minä, ellen kruunaisi ateriaa jälkiruualla. Crème brûlée (5,90 €), luonnollisestikin :) Maistui vähintäänkin niin hyvältä, miltä näytti. Slurps!

Pidän kovasti ravintolan sisustuksesta. Oikeastaan ainoa asia, mitä ihmettelimme, oli se, että miksi ihmeessä kauniit pöytäpinnat oli peitetty muovisilla, kovin arkisilla pöytätableteilla. Ihan turhaan! Kuvaa varten siirsin harmaat muovilätyskät syrjään.


Ostoksien lomassa piipahdimme vertailevalla Aperolilla niinkin perinteisessä paikassa kuin Viru hotellin baari! Tämä oli suuren Aperol-tastingin kolmas ja viimeinen rasti. Voittajaksi julistimme Controventon, hopealle ylsi Viru ja pronssille jäi ansaitusti Megastarin BAARIVERSIO.


Kuten ehkä arvata saattaa, innostuin tästä Aperolista niin paljon, että ostin laivalta sitä kotiin pullon. Todetakseni, että baarikaapissani oli jo entuudestaan samanmoinen. Että näin. Mitähän tähän nyt sanoisin, ehkä en mitään.....

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Tästä oli hyvä siirtyä nauttimaan kertyneestä vuosilomasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti