keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Suklaata ja ruusuvettä


Olen vähän laiska leipomaan, mutta se jokin tässä ohjeessa pysäytti. Ruusuvesi! En ole koskaan käyttänyt ruusuvettä, en edes tiennyt, mistä hankin sitä. Vaan nyt tiedän, että Stockmannin Herkun leivontatarvikehyllystä sitä löytyy. Luomulaatuista damaskoksen ruusun terälehdistä valmistettua ruusuvettä. Vau! 


Ruusu-valkosuklaacookiet
Glorian Ruoka&Viini 3/2018
15 isoa keksiä, minä tein pienempiä ja sain 28 kpl

100 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
100 g valkosuklaata
2 tl ruusuvettä

Lisäksi
100 g valkosuklaata
kuivattuja ruusunterälehtiä tai muita koristeita

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Vatkaa kananmuna vaahtoon. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Rouhi 100 g suklaata veitsellä. Lisää jauhoseos, ruusuvesi ja suklaa kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.


Ota taikinasta nokareita leivinpaperoidulle uunipellille, jätä leviämisvaraa. Paista 7-8 minuuttia. Keksit ovat kuumina reilusti pehmeitä ja kovettuvat sitten hieman jäähtyessään.


Sulata 100 g suklaata vesihauteessa (tai mikrossa) ja koristele sillä jäähtyneet keksit. Lisäkoristeet oman mielen mukaan. Kuivattuja ruusun terälehtiä nyt ei sattunut olemaan. Ei damaskoksesta, eikä muualtakaan.....


Tulipa hyvää! Testasin näitä vielä töissä työkavereille, eikä moitteita tullut. Eivät ehkä kehdanneet.... Ruusuvesi tuo jännän aromin. Kesäisen ja kukkaisen. Tämä resepti menee jatkoon ihan heittämällä!

Terveiset tyttärentyttären 2-vuotissyntymäpäiväjuhlasta!


Tämä mumu osallistui naperon syntymäpäivätarjoiluihin pyöräyttämällä annoksen näitä samaisia keksejä. Nyt tein niistä vieläkin vähän pienempiä ja sain keksejä aikaan 48 kappaletta. Hyvin tekivät kauppansa, niin vieraille, kuin suloiselle päivänsankarillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti