tiistai 27. maaliskuuta 2018

Paahdettua parsaa


Parsaa on pakko saada. Onhan kevät! Ja kesäaikakin, vaikka sitä ei ihan ulos vilkaistessa uskoisi. Aurinko paistaa, mutta lämpötilat ovat vielä tulevallekin viikolle varsin talviset. Eli jos ei kevät tule ulos, niin tulee se sentään lautaselle.


Paahdettu parsacaesar
Glorian Ruoka&Viini 3/2018
4 annosta

400 g valkoista parsaa
2 romaine- tai sydänsalaattia
4 viipaletta maalaisleipää

Kevyempi caesarkastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kalakastiketta
2 tl dijoninsinappia
1 tl valkoviinietikkaa
½ tl mustapippuria
1/4 tl sokeria
1 rkl raastettua parmesaania

Valkosipuliöljy
3/4 dl öljyä
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi
parmesaaniraastetta



Tee ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja laita kylmään maustumaan. Seuraavaksi valkosipuliöljy. Mittaa öljy ja suola pieneen kulhoon, lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Sekoita.


Katkaise parsoista pois puumainen tyvi ja kuori ne. Mikäli parsat ovat kovin paksuja, voit halkaista ne. Halkaise myös salaatit (minulla sydänsalaattia).


Sivele parsat, salaatit ja leipäviipaleet valkosipuliöljyllä.Kuumenna grilliparila tai valurautainen parilapannu.


Happyhamster on hankkinut minulle useita valurautapannuja. Myös parilapannun. Kirpparilta. Kypsennä parsoja pannulla 8-10 minuuttia välillä niitä käännellen. Paahda myös leipiin ja salaattiin grilliraidat, siihen riittää ihan pari minuuttia.


Asettele salaatit ja parsat lautasille. Viimeistele annokset kastikkeella ja raastetulla parmesaanilla.


Tykkäsin! Viininä Stockmannin Alkon myyjän erityisesti parsalle suosittelema Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2016 (14,48 €). Vanha tuttu, pikku porvari :) Kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen päärynäinen, hennon persikkainen, herukanlehtinen, mineraalinen. Viini -lehti arvioi tämän kolmen tähden arvoiseksi (=laadukas ja hyvin tehty), kehuu myös luonteikkaaksi. Ja tykkäsin myös, että tässäpä ois oiva ruoka valmistettavaksi muurikalla mökkiolosuhteissa. Oi kesä, tule pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti