Tomaattinen palsternakka-juustopaistos
HS Ruoka / HS Viikko 10/2018
4 annosta
500 g palsternakkaa
3 valkosipulinkynttä
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 dl basilikanlehtiä hienonnettuna
100 g sinihomejuustoa
2 palloa (á 125 g) mozzarella di bufala -juustoa
Kuori palsternakat ja vetele ne kuorimaveitsellä suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laitoin niitä reilusti, kai viisi.....
Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja hienonnetut yrtit sekä valkosipuliviipaleet.
Sekoita seuraavaksi mukaan palsternakkasuikaleet. Tämä oli hivenen sotkuinen vaihe, pitkät suikaleet kun sekoittaessa tuppasivat roiskimaan tomaattia ympäriinsä.....
Murustele päälle sinihomejuustoa ja revi päälle mozzarellaa. Painele juustoja hieman kauhalla tomaattikastikkeen joukkoon.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia ja tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kanssa. Kypsentämisen kanssa meni kyllä niin, että lopulta pidin paistosta uunissa tunnin ja jätin sen vielä jälkilämpöön muhimaan. On makuasia, millaisesta palsternakan purutuntumasta pitää.
Olipa makua! Toisaalta suhtauduin ruokaan ristiriitaisesti ja olen jo useaan kertaan vaihtanut mielipidettä siitä, että pidänkö tästä vaiko en. Pidän palsternakasta ja pidän juustoista. Mutta tomaattikastikkeen suuri fani en ole. Johtuvatko poukkoilevat ajatukseni siis tomaatista? Jos ainesosat sinua miellyttävät, niin kokeile!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti