torstai 6. heinäkuuta 2017

Syntymäpäivälounaalla

Vietin tällä viikolla syntymäpäivääni. Niin monetta, että en tohdi sitä edes ääneen sanoa, enkä kirjoittaa. Juuri tällä hetkellä kliseinen "Ikä on vain numero" tuntuu lähes vitsiltä. Ehkä ensi viikolla on toisin. Tai sitä seuraavalla.....

Iloitsin kuitenkin muutamista asioista sinä päivänä, kaiken kiireen keskellä (=kvartaaliraportointi kiivaimmillaan). Ilahduin työkaverini aamuisesta onnittelulaulusta sekä lähimpien työkavereiden Harmony Sisters -tyyppisestä vedosta. Ilahduin lounaskutsusta sekä kotioven takana odottaneesta samppanjatervehdyksestä. Päivä oli siis miksaus iloa ja ankeutta....heh.....


Sain valita lounaspaikan. Valitsin Levain Eatery & Bakeryn Kankurinkadulta, kivenheiton päästä toimistoltamme. Samoissa tiloissa sijaitsi aikaisemmin harmillisen lyhyen ajan toiminut Workshop Delicatessen, jossa sentään ehdin nauttia siskoni kanssa makoisan illallisen. Siitä voit lukaista tarinan täältä, klik.

Kuten nimikin kertoo, on Levain ravintolan lisäksi myös leipomo. Tuoretta leipää on tarjolla koko päivän, aina iltaan saakka. Näin on mahdollista vaikka töiden jälkeen hakea kotiin mukaan uunituoretta leipää! Tai muita tarjolla olevia leivonnaisia.
Alkuun otimme yhteisesti jaettavaksi leipomon veden kielelle herauttaneita tuotteita. Näitä on aivan pakko hakea joskus myös kotiin mukaan. Vierasvaraksi..... Niin sanotusti. Mutta jos vieraita ei satukaan juuri silloin paikalle, niin voi mainiosti syödä itse.

Kuten kuvasta näkyy, uhmasimme heinäkuista kylmyyttä ja istuimme terassilla. Villatakit, takit ja viltit päällä. Aurinko ei pilkahtanutkaan, mutta onneksemme ei kuitenkaan satanut. Missä oli lapsuuteni kesien helteinen syntymäpäivä? Minä vaan kysyn!Pääruoka oli nimeltään Salmon & Spring Vegetables ja se sisälsi kylmäsavulohta, babypinaattia, sokeriherneitä, parsaa, retiisiä, paahdettuja uusia perunoita, tilliä sekä kertakaikkisen herkullista miso-seesami-inkivääridressingiä. Ihana ruoka, ihana valkoviini. Mikä mahtava numerorumban keskeyttänyt hengähdystauko!


Ravintolan terassi on ns. parklet  -terassi,  uusi juttu Helsingissä, jota varten kivijalkaliike voi vuokrata kaupungilta parkkiruutuja ja rakentaa siihen terassin. Tässä nyt on vallattu ehkä kahden auton paikka.

Levainin takaa löytyy BW Restaurants eli Tomi Björck ja Matti Wikberg, nuo Helsingin ravintolamaailman kultasormet. Ei siis ihmekään, että ruokatuote on kiitettävällä tasolla!Ja kun pääsin kotiin, odotti oven takana tämä ihana yllätys. Ystävälle siitä vielä kerran iso kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti