sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Kurpitsainen Halloween -viikonloppu

Kurpitsat ja Halloween. Siinä tämä viikonlopun teemat. Kurpitsakoristeet helsinkiläisestä Trésorie -shopista ja taustalla lymyävä kultainen lintu kärköläläisestä Mersaillesstoresta

Uunifeta-kurpitsapasta
Glorian Ruoka&Viini 8/2022

6 annosta
1 (noin 1,5 kg) myskikurpitsa
6 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria myllystä
2 pkt (á 200 g) fetajuustoa
500 g pastaa
100 g rucolaa
1 sitruuna

Leikkaa kurpitsasta kannat pois, kuori ja halkaise se. Lusikoi siemenet pois ja leikkaa kurpitsa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynsistä kannat pois, älä kuori. Levitä kurpitsakuutiot pellille tai isoon metalliseen (ööö, miksi metalliseen? Varmaan myös keraaminen käy, miksi ei?) uunivuokaan. Lisää oliiviöljy, valkoviinietikka ja hunaja. Sekoittele ne kurpitsapaloihin.


Näin siis meni alkuperäinen ohje, mutta sitten alkoi soveltaminen. Myskikurpitsaa ei lähimarketistani löytynyt, mutta löytyi sen sijaan (hinnakas) valmistuote, jossa oli valmiiksi pilkottua kurpitsaa ja valkosipulinkynsiä. Vaiensin omatuntoni ja ostin tätä tuotetta pari lootaa, yhteensä noin 900 g. Kumosin ne uunipellille, lisäsin (kuorittuja) valkosipulinkynsiä melko reippaasti ja sitten jatkoin ohjeen mukaisesti sekoittaen joukkoon oliiviöljyn, valkoviinietikan sekä hunajan plus mustapippuria.


Lisää pellille myös kokonaiset fetat. Paahda 200 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja feta ruskistunut. 


Sillä välin, kun kurpitsat ovat uunissa, keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 litra vettä / 2 tl suolaa). Valuta pasta siivilässä.


Nosta pelti uunista. Mikäli kypsensit valkosipulinkynnet kuorineen, niin tässä vaiheessa purista pehmeät sipulit varovasti kuoristaan. Murskaa  noin puolet kurpitsasta ja fetat haarukalla. Laita pastat ja rucola pellille. Purista sitruunan mehu ja rouhi ronskisti mustapippuria ainesten päälle. Sekoita hyvin.

Sitruunan sijaan voi viimeistellä pastan myös balsamicosiirapilla. Sopii varmasti todella hyvin makuihin!

Tässä lähdin jälleen soveltelemaan ja sekoitin annoksen verran aineksia suoraan lautasella. Hyvin toimi myös näin.



Ja olipa muuten hyvää! Paahtaminen todella sopii kurpitsalle ja mikäli käy niin, että en kaikkea jäljelle jäänyttä syökään pastan kanssa, niin saa aineksista helposti myös pienen keiton. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti