sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Kokkailua tarkoituksettoman tauon jälkeen

Hupsista, lähes kolme kuukautta on vierähtänyt edellisestä blogijulkaisusta! Miten tässä oikein näin kävikään? Rehellisesti sanoen, en tiedä! Eli en pitänyt mitään tarkoituksellista taukoa, mutta näin nyt vain kävi. Vaan enpä edelleenkään ota tästä blogista mitään sen suurempia suorituspaineita, joten jatkossakin kirjoittelen, kun hyvältä tuntuu. Ja nyt tuntui! Nyt tuntui myös hyvältä kokata, vaikka ravintolaruokailu olikin vähällä viedä mennessään.

Olen jo pitkään seurannut Instagramissa kokkaavaa pariskuntaa, imanjaleenasafkaa. Mikäli innostut tästä hyväntuulisesta ja helpon kokkailun sanomaa levittävästä pariskunnasta, niin suosittelen myös kurkkaamaan Areenasta ohjelman Iman ja Leena - Viikon arkisafkat kerralla.

Vaan nyt soppahommiin!


Tykkään esivalmistella kaikki ainekset ja mitata mausteetkin valmiiksi ennen varsinaista kokkailua. Nopeuttaa ja selkeyttää, ainakin minua!



Imanin ja Leenan kermainen tortellinikeitto

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 litra vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
500 g tomaattimurskaa
2 prk valkopapuja
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
60 g babypinaattia
2 pkt (yht. 500 g) tortellineja
2 dl kuohukermaa

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne voissa kattilassa keskilämmöllä. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska, valutetut ja huuhdellut pavut ja raastettu parmesaani. Lisää myös kuivatut yrtit, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.


Lisää pinaatti ja tortellinit ja anna porista vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon lopuksi kerma ja sekoita. Tarjoile raastetun parmesaanin ja tuoreiden yrttien (tässä timjamia) kanssa. 



Ja voi hyvän tähden, miten hyvää tästä tuli! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan reseptiä, uskon tämän olevan sellainen koko perheen makuunkin sopiva, makuja löytyy, mutta ei liian mausteisia, vaan mukavan pehmeän pyöreitä.


Viini oli sitä, mitä oli, mikä nyt sattui olemaan auki, eikä sitä oltu mitenkään soviteltu keiton makuihin sopivaksi. Toisaalta lempiviinit, kuten nyt tämä argentiinalainen Malbec, yleensä sopivat tai laitetaan sopimaan ihan kaiken kanssa!


Valmiit tortellinit löytyvät kauppojen tuorepastahyllyltä, usein valmisruokien lähimaastosta. Makuvaihtoehtojakin riittää, minulla oli tässä tomaatti-mozzarella -täytteisiä. Pirkan luomubabypinaatti oli siitä hyvä valinta, että se on käyttövalmista, valmiiksi huuhdeltua. Siinä tämänkertaiset tuotevinkit.

Tortellinin ja tortellonin ero. Kuten ehkä huomasit, reseptissä puhuttiin tortellineista ja kaupasta ostin tortelloneja, vaikka nimitinkin niitä virheellisesti tortellineiksi. Yksi kirjain, onko muuta eroa? Tortellini on tyypillinen bolognalainen pastalajike, jossa on täytteenä lihaa tai juustoa. Tortelloni tulee sekin Pohjois-Italiasta ja se on muodoltaan samanlainen kuin tortellini, MUTTA se on suurempi ja se suljetaan eri tavalla, täytteinä perinteisesti ricottajuustoa ja lehtivihanneksia, kuten pinaattia. Italialaiset ovat varmastikin näistä eroista hyvin tarkkoja, mutta minä en......

1 kommentti: