sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Aurinkoinen pakkaspäivä. Ihastelin aurinkoa sisätiloista käsin. Ulkoilen sitten enemmän kesällä, kun on lämmintä ja jonkin verran huomenna, kun lähden töihin :) Tänään olen lähinnä kotoillut. Kirjoittanut ja kokannut. Ihan parasta sunnuntaipuuhaa. Päädyin tähän ruokaan, koska a) pakastinta pitää tyhjentää ja b) reseptien paperikopioläjää madaltaa. Match!

Kaivattu kesä liittyy tähän päivään hyvin etäisesti ruuan kautta. Resepti kun on julkaistu Helsingin Sanomissa 6.7.2017 ja ruoka tarkoitettu grillattavaksi. Noh, kesän lapsi valmistaa se nyt sydäntalvella uunissa.


Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia
Helsingin Sanomat / Ruoka
4 annosta

4 broilerin rintafileetä
2 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 pallo mozzarellaa
8 viipaletta pekonia

Salaatti
4 kevätsipulia
500 g kirsikkatomaatteja
4 avokadoa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 dl lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa
mustapippuria myllystä



Viipaloi kevätsipulit, puolita tomaatit, kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.


Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä ja paista grillissä kypsiksiä. Tai uunissa, kuten nyt. Valuta kypsien broilerien päälle ensin juoksevaa hunajaa ja sitten vielä viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetki. Paista pekonit ja tarjoa ne broilerien ja salaatin kanssa.


Kesäinen annos, mökkiä ja muurikkaa ikävä! Hyvää näinkin, mutta kyllä grillaus tämän nostaa ihan toiselle tasolle. Noh, vielä reilut neljä kuukautta, niin sitten.......



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti