maanantai 29. tammikuuta 2018

Sunnuntaipullat

Kokkailu on ollut viime viikkoina vähän jumissa.  Viikonloppuna onnistuin kuitenkin saamaan jonkinmoisen tarmonpuuskan ja sain aikaan lihapullia. Tein kyllä myös broilerivuokaa, mutta siitä tuli oikeasti niin pahanmakuista, että siitä ette tämän enempää kuule! Nyt lihapullien pariin!


Aloitetaan kuitenkin inkiväärin raastamisella. Jokainen inkivääriä raastanut tietää puuhan haastellisuuden, enkä oikein tiedä, mikä olisi se paras tapa. Raastaminen vai pilkkominen? Nyt päädyin raastamaan inkivääriä tarvetta enemmän ja tein sen monitoimikoneen pienimmällä raastinosalla. Noh, oliko se nyt kätevää vaiko ei, kun pitkät huitulat piti pihdeillä irrotella terän rei'istä.......


Mutta nyt on raastetta, eikä inkivääri kuivu jääkaapissa, vaan raaste on pakastimessa, josta sitä on näppärä ottaa tarvittava määrä käyttöön. Tämä vinkki, jonka sain sisareltani, pätee myös muihin aineksiin.



Inkiväärilihapullat
Leonardo da Vinkki -blogi

1 dl korppujauhoja
2 dl inkivääri-lime -ruokakermaa
1½ tl suolaa
1½ tl garam masala -maustetta
ripaus mustapippuria
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
chiliä maun mukaan
rasvaa paistamiseen
800 g naudan jauhelihaa

Naudan vaihdon karitsaan, Herrakunnan Lammastilan karitsan jauhelihaan. Paikallisesta kaupasta ei löytynyt inkivääri-lime -ruokakermaa, joten lisäsin aineksiin tuoretta inkivääriraastetta ja puolikkaan limen mehun. Chili tuli mukaan kuivattuna rouheena.


Sekoita kerma korppujauhoihin, lisää päälle suola, garam masala, mustapippuri ja kananmuna (ja nyt kun maustettua kermaa ei löytynyt, niin myös inkivääriraaste ja limemehu). Jätä seos hetkeksi turpoamaan. Kuullota silputtu sipuli, valkosipuli ja chili. Jäähdytä hetki ja sekoita sitten kaikki ainekset taikinaksi.


Pyörittele pulliksi ja paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Itse halusin pullien pintaan vähän enemmän väriä, joten lisäsin paistoaikaa hivenen.


Todella maukkaita! Tästä on hyvä taas ottaa töihin mukaan omatekemää evästä, ellei nyt sitten tule napsittua näitä kaikkia ihan vaan tästä suoraan.......

Nämähän eivät suinkaan olleet ensimmäiset inkiväärilihapullat, hivenen erilaisen reseptin löydät täältä, klik. Blogini Ruokaa -välilehdeltä kohdasta Liha, löydät vielä lisää herkullisia lihapullaohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti